25 Temmuz 2018 - Çarşamba

KUTLAYAN DA KUTLAMAYAN DA SAĞOLSUN…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Basın bilindiği gibi toplumun gözü, kulağı ve dili görevini üstelenen bir kurumdur.

İyiyi, güzeli yaratma çabası içine giren, yanlışa yanlış diyen, güzele de güzel demesini bilen basın mensupları bilindiği gibi önceki gün basın bayramlarını kutladılar. Sağduyu sahibi olanların bu kutlamaya katılım ya da kutlama mesajlarıyla katıldıklarına tanık olduk. Kutlama gereğini duymayanlara da bizler kesinlikle kırgın olmadık olmayız da.

Yeri ve zamanı gelince basına sığınanları çok gördük şimdiye kadar ancak işleri bittikten sonra basına nasıl sırt çevirdiklerine de tanık olmuşuz.

Varsın sırt çevirsin varsın basını kaile almasınlar ama bizler her türlü kırgınlıklara ve küskünlüklere rağmen mesleğimizin gereğini yerine getirmekten kaçınmadık kaçınmayacağımızın da bilinmesini isteriz.

Seçim dönemlerinde basına ağam paşam diyenlerin bu gün basın bayramlarını bile kutlama gereğini duymamalarını elbette ki hoş karşılamadık ama olsun biz vatandaşlar olarak seçimlerde vatandaşlık görevimizi yerine getirip sandıklara gidip oylarımızı kullandık.

Bundan sonrası seçilenlerin işi diye umursamıyoruz. Milletimizin vekaletini alıp, meclise tası tarağı atanların basına karşı böylesine duyarsızlık göstermelerine akıl sır erdirmek kesinlikle mümkün değildir.

Kutlama bir erdemliktir, kutlamalar bir saygınlıktır, kutlamalar insanların içinden gelen bir dilek ve temennidir. İçinden gelmiyorsa zaten böylesi bir beklenti içinde olmak manasız olur. Her şeye rağmen bizler yarım elma gönül alma gibi bir beklenti içinde oluyoruz da bunu da çok görenlerin canı sağ olsun demekten başka da bir şey gelmez elimizden. Batman basını ilimizin her türlü ihtiyacının olduğunu yetkili mercilere ulaştırmakla sorumludur.

Görevini en iyi şekilde yapan basın mensuplarına bir teşekkürü çok görmek ya da onları yok saymak gibi bir düşünce içinde olanların bilinmesi gereken bir gerçek var ki o da basın bir toplumun olmazsa olmazıdır.

Sakın kutlama gereği duyulmadı diye bir üzüntü içinde olduğumuz imajı oluşmasın. Bizim beklentimiz sadece az da olsa verilmesi küçücük bir değerdir.

Bunun ötesinde bizim hiç ama hiçbir beklentimiz olmadı olmayacaktır da. Bu yüzden tüm meslektaşlarımızın 24 Temmuz basın bayramlarını en içten duygularla tebrik ediyor, her türlü zorluklara rağmen görevlerini büyük bir özveriyle yapma aşkı içinde olanları selamlıyorum. Unutulmasın ki basınsız bir toplum sadece kör ve sağır olmaktan öteye gitmeyecektir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları