05 Temmuz 2017 - Çarşamba

Anız yakma sezonu başladı

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman ve bölgesinde anız kabusu start aldı ne yazık ki… son yıllarda gelenek haline gelen çiftçilerin her  sezonda iki ürün alabilmek için verdikleri  doğa katilamı anız yakma sezonuna start  vermiş durumdalar.  Zararları saymakla bitmeyen, doğa ve canlıların yanı sıra milyonlarca maddi hasara neden olunurken yetkililer henüz gözü aç çiftçilere bir çözüm bulmuş değil. Özelliklen Bismil ve Silvan çiftçilerinin anız yakmaları sonucu Batman ovası nefes alamaz hale gelmektedir, Batman’lıların kabusu haline gelen anız binlerce canlının ölümüne sebep olurken 500 bin nüfuslu kentte yaşayan vatandaşlar gece bile evlerinin penceresini açamaz haldeler, yaşlı çocuk ve hastası olanlar dahil…

Batman kent merkezi kavşaklarına asılan dövizlerde anız yakanlara ceza geliyor  şeklindeki mesajlara çiftçiler aldırış bile etmiyor nedenine  gelince ceza küçük ama anız yakıp ikinci ürünü alıp üstüne üstlük devletten ödül gibi doğrudan destek almak elbette daha karlı …. Kim takar cezayı! Burada yapılması gereken caydırıcı tek formül  tarlası yakılan çiftçinin doğrudan desteği otomatikmen kesilmesi mazeretsiz bu uygulanmalı aksi halde daha bu dumandan nefes alamaz hale geleceğiz. Geçen yıl yine bu sezonda bizzat benimde anız yangını sonucu yaşanan zincirleme kazadan ölümden dönmüştük. Çok geç kalınmadan  yetkililer,  STK’lar, çevreciler ile duyarlı tüm vatandaşların hassasiyetleri gerekmektedir.

PETROLSPOR’DA NÖBET DEĞİŞİMİ

İlimizin 65 yıllık abidesi olan ve ilimizi profesyonel ligde temsil eden Petrolspor’da yönetim değişikliğine gidildi. Dün MADO’ da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında eski başkan Aydın Gülmez ve takımın devrini alan iş adamı Ekrem Konaç bir araya gelerek kulübün devredildiğini kamuoyuna açıkladılar. İşadamı Ekrem Konaç kulübün yeni başkanı olurken yönetim kurulunun da önümüzdeki hafta sonunda açıklanacağı belirtildi. Ekrem konaç eski başkan Aydın Gülmez’e hizmetlerinden dolayı kendisini plaketle ödüllendirip teşekkür etti. Bizde Petrol gazetesi olarak yeni başkan ve yönetimine üstün başarılar diliyoruz. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları