23 Ağustos 2021 - Pazartesi

TÜRKİYE ŞAMPİYONU!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yaşadığımız kent 650 bin nüfuslu Batman bir çok alandaki liderliği elden bırakmıyor evvel Allah. Dünya coğrafyasında neredeyse iki yılını dolduracak korona virüs salgını ile mücadele edilirken 4 milyon civarında insan hayatını kaybetmiş durumda. Ekonomide büyük sıkıntılar yaşanırken, bir çok meslek gruplarında da zor süreçler hala yaşanmakta. Bu salgından dünya coğrafyasındaki  bir çok ülkede ve Avrupa’da bu salgın ölümcül etkisini sürdürmeye devam ederken ülke ve bölge olarak çok büyük bedeller ödedik.

Bu süreç zarfında gerek şehrimizde, gerekse en yakın çevre ve dostlarımızın yanı sıra kentin en saygın ve renkli simalarını bu salgınla kaybettik ne yazık ki! 60 yaşın üzerindeki bir çok aile büyüğünü bu salgından dolayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşamaktayız. Kaybettiğimiz bir çok değerimizin yeri de asla dolmayacak! 2019 yılının son aylarında Çin'den başlayan ve dünya geneline yayılan bu salgın hastalığın artçıları her açıdan hala sürmekte.

Bir çok ülke sıkı önlem ve tedbirler sayesinde kayıplarını en asgariye indirmeye çalışırken, bizler bunun farkına bile varamadık. Kısıtlamalar dahilinde bir çok işyeri ve sektör iflas bayrağını çekerken yaşanan ekonomik darboğazda işçi, memur, emekli, çiftçi, asgari ücretli bile gelen zamlar sayesinde hala inim inim inlemekte. Evet 2 yıla yakındır bu salgın hastalığa büyük bedeller ödendi ve hala ödenmeye de devam ediliyor.

Geçtiğimiz yıl yine aynı bu sezon salgın hastalığın pik yaptığı Batman'da ne yazık ki başa dönüldü. Son dönemlerde sadece 24 saatte ortalama 10 kişinin hayatını kaybettiği kentimizde durumlar çok vahim. Öteden beri etkin olmayan tedbir ve rehavet ne yazık ki Batman'ı yine olumsuzlukla Türkiye şampiyonu yaptı. Bayramdan bu yana kent merkezinde onlarca adres karantinalıyken günlük vaka sayıları da 800'lerde. Bayram öncesi kent merkezinin ortalama  vaka sayısının 50'lerde olduğu hepimizin malumu ama son dönemlerdeki tablo ürkütücü boyutlarda.

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi Batman yine ülke şampiyonluğunu ilan etti.  İşsizlikte, astronomik rakamlardaki ev ve işyeri kiralarının yanı sıra adeta denizi ve kumsalı olan illerle yarışan 1 milyonu aşan daire fiyatları rekorunu elinde bulunduran Batman korona virüsün vaka ve ölüm oranlarıyla yine Türkiye şampiyonu da olmayı başardı. Ne diyelim bu serbestlik ve rehavet şampiyonluğu getirir elbet. Tebrikler Batman.

RANDEVULAR ALINAMIYOR

Son dönemlerde yaşanan sıkıntılar yüzünden ve ağır şartlar sonucu 10'larca doktorun istifa ettiğim Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hekim azlığı nedeniyle sıkıntılar yaşanmakta. Batman'da bir çok vatandaş MHRS sisteminden randevu alamadıklarını dile getirdiler. 650 bin nüfuslu Batman'da sağlık sorunlarından ötürü randevu alamadıklarını belirten vatandaşlar,  “Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum Hastanesinden günlerce randevu alamıyoruz.  Alo 182'yi de arıyoruz oradan da sonuca ulaşamıyoruz. Muayene ve kontrol olacak hastaların bu sorununa yetkililerin çözüm bulmalarını istiyoruz” dediler.

Sağlıklı bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları