18 Eylül 2017 - Pazartesi

İLK FUARIN ARDINDAN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

14-17 Eylül tarihleri arasında açılışı Gümrük Bakanı Bülent Tüfekçi ve Gıda Tarım ve  Hayvancılık Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından açılışı gerçekleştirilen ilk fuarımız gerçek anlamda beklenenin üstünde ilgiyle karşılandı. 250 katılımcı firmanın katılımıyla gerçekleşen fuarımızın ilk kez Batman’da açılmış olması son derece büyük bir anlam taşıdığını ifade etmek isterim. Fuarla ilk kez tanışan halkımızın böylesine anlamlı bir hizmete gösterdiği ilgi de son derece memnuniyet vericiydi.  Fuarın ilimizin hem tanıtımı açısından hem de ilimiz insanlarının fuarla tanışması yönünde önem arz eden bir olaydır. Yıllardır ilimizde neden bir fuar açılımı gerçekleştirilmez diye hayıflanırdık. Sonunda hayıflandığımız olay gerçekleşti ve bizler kadar halkımız da bu özlemini giderme olanağını bulup fuarla tanışma olanağını buldu.

Daha önce bölge illerimizde fuarlar açılır ve tanıtımını büyük bir eda ile yaparlardı. Bizler ise neden böylesi bir girişimde bulunamayız diye üzülürdük. Neyse bu özlemimizde nihayet açılan fuarla son bulmuş oldu. 400-500 bin nüfusu olan bir il olarak temayüz eden ve her geçen gün büyüyüp gelişen ilimiz zaten çoktan fuarı hak etmişti. Bu konuda gereken duyarlılığı gösteren başta Valimiz Ahmet Deniz, olmak üzere alanın gerçek anlamda bir fuar alanı olmasını sağlayan Belediye Başkan Vekilimiz Ertuğ Şevket Aksoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Kadir Demir’e, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş’e, KOSGEP Yönetim Kurulu’na, fuarın açılması yönünde gösterdikleri duyarlılıktan ötürü halkımız adına teşekkür ediyoruz. Bunun ardı arkasının kesilmemesi ve fuarın artık ilimiz için bir gelenek haline getirilip her yıl aynı tarihlerde gerçekleştirilmesi için gereken duyarlılığı da göstereceklerine inanıyorum.

Bu arada fuarın sponsorluğunu yapan Beyaz Grup yöneticilerine de halkımız adına gerçek manada teşekkürü bir borç bildiğimizi de ifade etmek isterim. Bir özlem duyulan hizmet daha gerçekleştirilmiş olmanın sevincini yaşıyoruz. Fuar ziyaretlerimizde gördüklerimiz gerçek anlamda bizleri hem sevindirmiş hem de mutlu kılmıştır. Batmanlıların fuar hakkındaki izlenimlerini araştırıp sorduk. Tüm Batmanlı hemşerilerimizin fuar hakkındaki görüşlerini son derece olumlu bulduklarını öğrenince de bunun tekerrürü dileklerini de öğrenince onların fuarla ilgili düşüncelerinin son derece olumlu olduğu kanaatine vardık.

Yöneticilerimizin böylesi bir  güzelliğe imza atmış olmalarını da takdire şayan olarak gördüğümüzü ifade etmek isterim. Fuardaki stantların tümünü gezdik, onlarla yaptığımız sohbetlerde aynı fikirde birleşmiş gibi bu tür organizelerin devamından yana olduklarını gözlemledik. Hal böyle olunca da elbette ki halkımızın ve esnafımızın gelecekte de fuarların devamlı yapılması karşısında yetkililerimizin de konuya olumlu bir şeklide yaklaşım gösterecekleri inancına vardık. Bir güzellik kokan, ilimiz insanının büyük ilgisini çeken bu tür organizasyonların devamını diliyor, yetkili mercilerin konuya gereken hassasiyeti gösterip böylesi ilgi ile karşılanan fuar için gelecekte çok daha evsaflı katılımlara imza atacakları düşüncesini taşıdığımızı vurgulamak istiyorum. Fuarın halkımıza ve ilimize hayırlara vesile olmasını, ilimizin tanıtımına katkıda bulunmasını diliyor, emeği geçenleri bir kez daha içtenlikle kutluyor ve tebrik ediyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları