01 Temmuz 2018 - Pazar

EMEKLİNİN ÇİLESİ ÖLÜNCE Mİ BİTECEK?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Kuyubaşı emeklilere bilindiği gibi uzun uğraşlar sonunda TOKİ evleri yapıldı. Bundan yıllarca enerjisini ve gençliğini çalışarak geçirip emekliye ayrılan kesim yararlanıp ev sahibi olabilmenin hayalini kurdular ve TOKİ evlerinin bitiminden sonra da bu hayallerinin gerçekleşmiş olmasına büyük ölçüde mutlu oldular. 3. Etaptan oluşan ve birçok Emekli Derneğinin örnek aldığı Batman Emekliler Derneği projesi adeta Türkiye’de örnek bir model olduğu gerçeği kanıtlandı. Tüm bunlar son derece olumlu gelişmelerdi ama emekliler yapılan TOKİ evlerine taşındıktan sonra gerek su, elektrik ve gerekse de ulaşım konusunda son derece büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldılar. Yani tabiri caizse sevinçleri kursaklarında kaldı.

Buraya kurulan Sağlık Ocağına sadece bir doktor ve bir hemşire ile hizmet vermeye başlandı ama bir doktor ve bir hemşirenin yaklaşık 5000 insanın yaşadığı bu TOKİ evlerindeki insanlara yeterli olup olmadığı gerçeğini takdirlerinize sunma gereğini duydum. Belediyenin ilaçlama ve çöp konteynırların daha sıkça temizlenmesi gerekir. 21. yüzyılda iletişimin son derece kısıtlı olması da apayrı bir sorun olmaktadır. Ulaşımın sadece bir ya da iki araçla yapılması da apayrı bir sorun olmaktadır.

Buraya en sevindirici müjdeyi Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un 10 dönümlük yere güzel bir proje ile park yapılacağı kararı ise tüm aksaklıkların üzerine adeta su döktü. Güzel bir parka kavuşacak olan bu bölgede artık yerleşimciler burada boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirme olanağını bulacak. Sadece Belediye Başkan Vekilinin değil tüm yetkili mercilerin de ikinci baharlarını yaşayan bu insanların sorunlarını maksimuma indirmek için gereken hassasiyeti göstermelerinde yarar olacaktır. Batman’ın son derece havadar bir bölgesinde inşa edilen ve yaklaşık 5 bin vatandaşımızın yaşam sürdüğü bu yerde insanların artık sıkıntılı bir şekilde yaşam sürmemelerine olanak sağlanması en büyük dilek ve temennileridir.

Merkezden biraz uzakta olsalar da bu insanların ulaşımını rahatlatmak ve 1 araç ya da 2 araç daha tahsis edilirse ulaşımlarına da çözüm bulunacak diye düşünüyorum. Emeklilerin çilesinin bitirilmesi, onların ikinci baharlarını sıkıntıya uğramadan geçirmeleri en büyük dilek ve temennileri bunun onlara çok görülmemesi gerektiğine işaret etmek istedim. Dilerim sağduyulu bir şekilde bu insanların sıkıntılarının bir an evvel giderilmesi ve bulundukları bölgede huzur ve rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine olanak sağlanır diye düşünüyorum. Unutulmasın ki bu insanlar yıllarca gençliklerini ve tüm enerjilerini bu ülkenin kalkınmasına harcamışlardır ve bundan sonraki yaşamlarını da huzur içinde geçirmeleri en doğal haklarıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları