17 Kasım 2019 - Pazar

SES SEDA YOK…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman Petrolspor tarihinin en kötü döneminde…  Kırmızı-Beyazlı ekip son üç  yıldır yaşadığı ekonomik ve yönetim krizinden kulüp yavaş yavaş kapanmaya doğru gidiyor. İki sezondur  Batman Valiliği ile İl Özel İdaresi ile farklı kurumların desteğine bel bağlayan Petrol'de  işler hiçte iyiye gitmiyor. Kötü gidişat ve yönetim krizine ‘dur’ diyen Batman Valisi Hulusi Şahin, üst üste iki toplantı düzenledi.  Vali Şahin, STK temsilcileri ve işadamlarıyla belirlediği yol haritasında gelişme henüz yok.

Batman'a atandığı günden beri  kentin bir çok alanındaki yatırım ve gelişimi için çaba harcayan Vali Şahin,  Petrolspor kulübünün kapanmaması için uğraş verirken Batmanlı işadamları ise taşın altına elini sokmuyor. Yapılan toplantılarda bir çok iş adamı ve STK temsilcisi konuşma hakkı alarak toz pembe konuştu. Yönetime seçilip seçilmemelerinin söz konusu olmadığını dile getiren işadamı ve kulübe talipli konuşmacılar; yönetimde olmasalar bile her zaman kulüp ve takımlarının yanında olacaklarını güzel duygularla ifade ederken, toplantı bitiminde ayrı bir atmosfere girip küçük hesapların peşine düştüler ve toplantı salonundaki kararı bir tarafa itip alınan karara destek sağlamadılar. Vali Şahin, kulübün Yurttaş kardeşlere emanet edileceğinin ardından toplantının bitmesiyle Valilik bahçesinde kümeleşme ve dedikodular şehre yayılmaya başladı bile… Yönetime talip listeler toplantı salonunda ayrı, dışarıda ayrı konuştu. Batman'ın geleneği mi ne? Yanında ayrı, arkanda ayrı konuşmalar. 

Batmanlı yüzlerce işadamı ve sanayicinin yanı sıra yüzlerce STK temsilcileri, Batman Milletvekilleri, il yöneticileri ile neden bu olayı sahiplenmiyor? 60 yıllık bu takımın illa ki kapanması mı gerek?  Eğer takımda çıkar ve menfaat beklenmiyorsa yönetime talip üç liste güç birliği yaparak takıma sahip çıkabilirler. Aksi halde bu kötü gidişat ve sahipsizlik sürerse takımı düşmekten kimse kurtaramayacak.

KESİNTİYE DEVAM

Batman şehir merkezinde yaşanan elektrik kesintileri herkesi mağdur ederken Dicle Elektrik (DEDAŞ'ı) rahatsız bile etmiyor. Şehir merkezindeki arıza  ve yer altı şebeke çalışmalarını yürüten bu kurum hiç kimseye çalışmaları hakkında bilgi verme gereğini bile duymuyor. Vatandaşın hesabını yapmayarak istediği dakika istediği yerde ‘çalışma’ yaptığını gerekçe göstererek tepkilere bile aldırış etmiyor.

Çarşı merkezinde kepenklerini açamayan esnaf, kurumu kime şikayet edeceğini bile bilmiyor. Vatandaş ve esnaflar, “Bölgemizde elektriğin ne zaman gelip gideceğini bilemiyoruz. Kurumu aradığımızda karşımızda yetkili bulamıyoruz” diye sitemde bulunmalarına karşın DEDAŞ çalışmalar ve kesintiler hakkında  bir açıklama gereği bile duymamakta. Batman'ın bir çok semtinde devam eden kesintiler esnaf ve vatandaşı sıkıntıya soksa bile DEDAŞ konudan hiçte rahatsız değil.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları