11 Haziran 2023 - Pazar

BATMAN'IN YÜZ YILI OLSUN

BATMAN'IN YÜZ YILI OLSUN

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

14 Mayıs seçimlerinin ardından TBMM'de yapılan yemin töreninin ardından yeni dönemdeki Milletvekilleri görevlerine başladı. Milletvekilli zenginliğiyle tarihin en güçlü ekibiyle TBMM'de temsil edilen Batman'ın iş insanları ve yatırımcılarının da OSB'lerde yar alma çabalarının uzun zamandan gündemden düşmediğini belirtmek istiyorum. Mecliste söz sahibi olan vekil ve yetkililerimizin kentin istihdam ve iş alanlarına katkı sunmaları için öncelikli sorunun OSB'ler olduğunu belirtmek istiyorum. Daha önce yine bu köşemizde Batman'ın bu dönem güçlü olduğu hiç bir dönemi olmamıştı. Gerek Batman'dan olsun gerek Batman dışından seçilen Batmanlı Milletvekilleriyle Batman çok güçlü bir durumda.

Geçmişte de Batman ve Gaziantep Milletvekilliğini yapan Hazine ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Serhat Ramanlı, Yeşil Sol Partili Mehmet Rüştü Tiryaki, Keskin Bayındır, Zeynep Oduncu, AK Parti listesinden İstanbul Milletvekili olarak seçilen Batmanlı HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CHP listesinden seçilen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Mehmet Emin Ekmen olmak üzere 7 Milletvekili ve 1 Devlet Bakanıyla Batman'ın eli bu dönem gerçekten çok güçlü olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.

AK Partili Nasıroğlu, HÜDAPAR kontenjanından seçilen Batmanlı iki Vekil, Yeşil Sol Partili 3 Vekil ve Mehmet Emin Ekmen'in siyasi görüş ve düşünceleri farklı, başta Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in de tek hedefinin Batman'a hizmet olduğunu biliyor ve bunu başaracaklarına da inancım tamdır. Bizim de vekil ve temsilcilerimizde isteğimiz Batman için el ele vermeleri ve kentimize hizmet etmeleri olacaktır. Nitekim bu çalışma ve azmin bir işaretini de geçen hafta sonu gördük. Seçim dönemindeki saha çalışmaları sırasında özellikle 3 OSB, Diş Hekimliği ve kente giriş yolları için çaba vereceklerini açıklayan dünün Milletvekili adayları, bu günün de Milletvekilleri ilk icraatlarını gerçekleştirerek Devletin en yetkili mercilerinden Batman için harekete geçti. Batman Valisi eşliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ziyarette bulunarak yatırımlar için istek ve taleplerde bulundu. Bu girişim kamuoyunda olduğu gibi bizlerde de umut ve sevince neden oldu. Batmanlıların talebi yine bu çabaların devamıdır. Bu çalışma ve girişimler devam etsin ki, bu dönem Batman'ın da yüz yılı olsun.

YATIRIMCIYA KULAK VERELİM

Son yıllarda yatırım konusunda bölge illerinin gerisinde kalan 650 bin nüfuslu Batman kendi çabalarıyla büyürken iş alanları konusunda yine sınıfta kalıyor. Onlarca Batmanlı iş insanı ve kent dışındaki yatırımcılar OSB'lerde yer bulamazken kendi öz kaynaklarıyla da Batman'da iş sahası kuramıyor. Tek hedefleri Batman'da istihdam alanlarını büyütmek, kapasiteyi arttırmak ve kente katma değer katmak isteyen yatırımcıların değimi yerindeyse eli kolu bağlı durumda. Yıllardan beri yaşanmakta olan ve yatırımcıya destek yerine köstek olan, OSB'deki bir çok parseli dost-ahbap anlayışıyla iş insanları olmayıp adeta tüccar olanlara sağlayan anlayış yüzünden gerçek yatırımcı da mahalle arası veya merdiven altlarından kurtulamadı ne yazık ki.

Düşünün bir süre önce Organize Sanayi Bölgesinde dönümü 60 bine alınan 1 dönüm arsaya şimdi 750 bin lira isteyen sözde yatırımcılar var! Mevcut OSB'nin genişletilmesine rağmen ihtiyaca cevap veremez halde olduğunu belirten yatırımcı ve iş insanları, OSB yönetimlerine 3-4 yıldan beri dosyalarını sunduklarını ve gelişim yönünden hiç bir şekilde bilgilendirilmediklerini de vurguluyor. Kendi şahsım olarak şunu da belirtmek istiyorum. Keşke hiç bir zaman yanı başımızdaki komşu illerin yatırımlarından söz etmemiş olsam ama çevremizdeki yatırım ve gelişmeler baş döndürürken Batmanlı yatırımcıların da OSB'lerdeki yer bekleyişleri sürüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları