17 Ekim 2018 - Çarşamba

Fuar var, inşaat yok…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman’da ikincisi yapılacak olan İnşaat ve Gıda Fuarı kapılarını bugün açıyor 18-21 Ekim tarihleri arasında Batman ve bölgeye ev sahipliği yapacak fuar elbette kente faydalı olacak. Yıllardır bölge illerinde  süregelen bu tür fuarlar daha da güçlü ve geniş yelpazelerle gündemde. Bizde ise ikincisinin yapılması da başarı sayılır. Neden mi deseniz?  Batman  hep yerinde saymaya devam ediyor. Diyarbakır, Mardin, Van, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi iller bu tür etkinlikleri  yıllardır yapıyor. Hem de ünlerini ülke dışına çıkartarak, bizde başlaması bile mucize gibi…

Son üç yıldır  Batman ekonomisine öyle bir darbe vuruldu ki sormayın gitsin. İnşaat sektörünün kentteki tüm ticaret alanlarına büyük faydası varken bunun resmen önü kesildi. Mobilyacıdan, nakliyecilik yapana, kaynakçıdan, marangoza, sıvacıdan kalıpçıya kadar tüm inşaat sektörünün önünün kapanmasının ardından büyük yaralar aldı. Batman’da inşaat sektöründe müteahhitlik yapan bir çok  firma ekipleriyle birlikte  Batman dışına çıkmış durumda…  Batmanlı müteahhitler Bursa, Van, Kocaeli ve İzmir’de mesleklerini sürdürmeye devam ediyor hem de kar marjları daha da yüksek bir şekilde.

Neden Batman’ı terk ettiler  sorusuna gelince, dediğimiz gibi son üç yıldır Batman’ın  başına bela olan havamania meselesinden ötürü. Tüm illerde bu sorun ortadan kalkarken  Batman’da sorun hala çözülmüş değil. Ve bu gidişle çözüleceği de olmayacak… İmara açılan bölgelerin ise bir cazibelerinin olmadığı Kuyubaşı ve Akça köyü-Hasankeyf yolundaki alanlarda altyapının tercih edilmediği de belli. İnşaat sektörünün canlanması için girişimler  yokken sektörün canlanacağı da beklenemez… Kısacası fuar var inşaat yok!

ÇOLUK-ÇOCUĞA KONSER

Batman Belediyesi’nin şehir merkezindeki çalışmaları herkes tarafından takdir edilmekte. Şehirde yaşayan herkes bu gelişme ve çalışmaları yakından takip ediyor. Diğer yandan Ramazan aylarında geleneksel hale getirilen etkinliklerde şehre haraketlilik katıyor.  Son dönemlerde  düzenlenen halk konserlerine anlam vermek akıl karı değil. Çeşitli  semtlerde düzenlenen  açık hava konserleri adı altında yapılan bu etkinliklerle kime hizmet edildiği merak konusu!

Yapılan konserlerde  150–200 civarındaki çocuğun ve birkaç ailenin seyirci olarak katıldığı şenliklerde  sahne alan sanatçıların birkaç İbrahim Tatlıses şarkısının ardından  sıra iltifatlar bölümüne geçilmesiyle son buluyor. Allah aşkına bu etkinliklere harcanın masrafların parasına da acımıyor musunuz, sahnede övgülerle anılmaktan hiç mi rahatsız olmuyor musunuz? Lütfen bu reklam sevdanızdan vazgeçiniz artık.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları