14 Temmuz 2019 - Pazar

Hizmetler korunmalı

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Uzun yıllar yeşil alan ve sosyal tesislerde yoksul olan Batman,  park ve bahçelerle yeni tanışmış sayılır.  Yıllarca tek parka sahip Petrol kenti  Atatürk Parkı ile anılırdı. Şehrin tek yeşil alan ve oksijenli alanı elbette Türkiye Petrolleri tesisleriydi. Halen konumuyla özelliğini koruyan bu tesislerde binlerce kişi faydalanabiliyor. Özel güvenlik alanı olan Türkiye Petrolleri değimi yerindeyse Batman'a  anne, baba, eş ve iş olmuştur. Bu alan ile şehir arasındaki hava sıcaklığı bile 5 derece kadar fark etmekte. Yeşilin ne kadar  önemli olduğuna  bir kez daha şahit oluyoruz.

Yıllar önce yerel yönetimler tarafından cadde kaldırımları, orta refüjlere dikilen  ağaçları göz göre göre kıran vatandaşların düşüncelerine anlam vermek çok zor. Halen cadde ve kaldırımları çöplük gibi kullanan anlayış ne yazık ki devam etmekte. HDP'li eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan döneminde Yaşar Kemal Kent Ormanı ve Kine Em Parkıyla birlikte yeşil alanlarla tanışan Batman son dönemlerdeki yerel yönetimlerle de bu çalışmalarla çıtayı yükseltme çabasında. Kayyum döneminde yapılan 30'a yakın  park ve yaşam alanı semtlerin değişimini sağladı. Hilal Mahallesinden,  İpragaz Mahallesine kadar yapılan parklar semtlerin havasını bile değiştirdi.

Batmanlıların hafta sonları bir piknik alanına gitmeleri saatlerce sürerdi. Batmanlılar, Nusaybin, Hasankeyf ve Kozluk ilçelerine saatler sonra ulaşabilirken arabası olmayanlar da kentten bir yere ayrılamaz durumdaydı. Geçtiğimiz yıl Valilik, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Dicle kalkınma Ajansı (DİKA)nın  ortak projesiyle Batman, Beşiri ve bölgeye sunulan mega mesire alanı kentin adeta oksijen deposu haline geldi.

Bu devasa tesis son iki yıldır gece ve gündüz Batmanlılara kapısını açmış durumda. Yüzlerce ailenin rahat bir nefes alıp dinlendiği bu tesislerin resmi açılışı bile yapılmamasına rağmen yıkık ve dökük bir halde olduğu gözlenmekte!. Yaşar Kemal Kent Ormanı'nın virane hali, Kira mesire alanına da yansımış durumda... Sözde piknik için gidilen alana çöplerini döken, lavabo ve çevreye zarar veren, kamelya ile sosyal alan donatılarını kıran-döken vatandaşların davranışları çevreye büyük zarar vermekte. Bin bir güçlükle yapılan bu hizmetlere zarar vermek kimsenin hakkı olmamalı.

Tesisleri inşa etmek çok zor,  yapılanları korumak daha da zor...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları