13 Ağustos 2023 - Pazar

BATMAN İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT

BATMAN İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

 Bir zamanların  nahiyesi bu günün ili Batman,  şimdilerde merkez nüfusu  470 bin, genel nüfusu ise 650 bin olan kentimiz  Türkiye'deki işsizlikle anılan kentlerin en başında. Bunu zaman zaman bu köşede yazarak sizinle paylaşıyoruz. İlçe statüsü yıllarında Doğu ve Güneydoğu illerinin en hareketli ilçelerinden  olan ve hızla gelişen Batman ne yazık ki son yıllarda yatırım ve gelişim açısından yerinde sayan illerin de en başında! Petrol sektörüyle üne kavuşan 70 ve 80 yıllarda hızlı gelişirken bölgemizdeki bir çok merkez çağın çok gerisindeyken  günümüz itibariyle bu gün ibre tam tersine dönmüş halde. Yanı başımızdaki komşu kent Diyarbakır bölgenin sayılı illerinin  başında yer alırken, Mardin binlerce yerli ve yabancı turist ağırlarken, Gaziantep Güneydoğu'nun sanayi kenti haline gelirken, Şanlıurfa yine turizm, tarım ve devasa yatırımlarla gündeme gelirken bizim de bu yarışın neresinde olduğumuz apaçık ortada.

HIZLI ADIMLAR ŞART!

Yaklaşık olarak 15 ay önce Batman'a atanan ve Batman'ı en az bizim kadar bilen,  sorunlarına hakim olan Vali Ekrem Canalp'ın ifade ettiği gibi, bu yarışı hızlı adımlarla yürüyemediğiniz taktirde yerinizde saymış olursunuz. Vali beyin bu söylemlerine katılmamak elde değil.   Batman'ın bir çok noktasında aksaklıkları yerinde görmek ve sorunları çözüme kavuşturmak için çaba harcayan Vali bey de bizlerden biri  artık.  Hızlı adımlarla yürümediğimiz taktirde ve yatırımlarımızı zamanında yapmadığımız sürece hangi alanda olursa olsun yerimizde sayacağımız en büyük gerçeğimiz.  Batman'ın en önemli ve öncelikli sorunlarından birincisinin işsizlik olduğuna dikkat çeken Vali Canalp, “Hedefimiz bu işsizliği en aza  indirmektir. Bunun için de1'i organize sanayi bölgesi olmak üzere,  ikisi küçük sanayi sitesi olmak üzere toplamda 5 yeni sanayi alanında kısa ve orta vadede 40 bin kişi uzun vadede ise 65 bin kişiye istihdam yaratmaktır” dedi.  Evet, kendimiz ve kentimiz için bunca  çaba içerisinde olan Vali beyin bu işleri başarabilmesi için hepimizin desteği şart. Bu çalışma geleceğimiz olan gençlerimiz içindir.

ŞİMŞEK VE NASIROĞLU GERÇEĞİ

Yıllar önce Batman Organize Sanayi Bölgesinin ilk kıvılcımlarını yakan Nasıroğlu ailesinin bir ferdinin ve şimdiki iktidar partisinin bir milletvekili olan Ferhat Nasıroğlu'nun hizmet çabaları takdire şayandır. Aynı zamanda geçmişten günümüze gelen bir şanstır. Seçim öncesinde en yakın akraba ve yakınlarına bile kadro sözü vermeyen, “Tek amacım Batman ve Batmanlılara sözüm hizmettir” diyen Nasıroğlu seçildikten sonraki kısa sürede ve günümüzde hizmet çabaları içinde olduğunu görmekteyiz. Milletvekili Nasıroğlu ve Hazine Bakanı Batmanlı  Mehmet Şimşek'le birlikte eş zamanlı hizmet çabaları ciddi hizmetlere neden olacağının inancındayım.  Batman'ın 7 Milletvekili ve bir Bakanının olması  kentimiz için çok büyük bir şans olduğunun da inancındayım. Basit, kısır ve siyasi çekişmelerden dolayı lütfen ama lütfen bu büyük şansı heba etmeyelim. Çünkü başka bir Batman yok. Siyasi görüş ve düşünceniz ne olursa olsun bu dönemin kıymetini bilelim. Bireysel ve şahsi konuları bir kenara bırakıp memleketin faydasına ciddi yatırımlar için Milletvekillerimiz ve kendini bir Batman'ın evladı gibi gören Vali' beyde bizim için ayrıca bir şanstır.  7 Milletvekili, bir Bakan ve bir Valinin el ele verip Batman'ı istenilen düzeye getirmenin de tam zamanı.

Güzel bir hafta dileğiyle.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları