26 Nisan 2017 - Çarşamba

‘Hizmet almayan mahalle, cadde ve sokak kalmayacak’

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 6 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman Belediyesi’ni 8 aydır yöneten Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, gündeme özel ilişkin soruları gazetemize yanıtladı.

‘Sosyal belediyecilik ve eşitlikçi bir yerel yönetim olma felsefesiyle’ hizmet eden yerel yönetimin başındaki isim; Belediye Başkanvekili Aksoy, şehre vizyon katan icraat ve yatırımları Petrol Gazetesi okurları için anlattı. İşte, Başkanvekili Aksoy  ile gerçekleştirdiğimiz o özel röportaj.

1- İlk göreve başladığınızdan günümüze neler yaptınız kısaca anlatır mısınız?

“Millete efendilik yoktur, hizmet vardır bu millete hizmet eden onun efendisi olur’’ anlayışı ile göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Batman Belediyemizin tüm birimleri ile gece-gündüz demeden yılmadan çalışmaya devam ediyoruz. Hizmet almayan mahalle cadde ve sokak kalmayacak şekilde şehrin her tarafına hizmet götürme çabasındayız. Şehrin sorunlarını biliyor ve buna göre çözümler üretiyoruz. Belediye’nin asli görevlerini yapmak bizim görevimiz ancak şehri; eğitim, sanayi, kültür, sanat ve spor ile bütünleştirmek, kısacası Batman’ı ve Batmanlılara yaraşır modern ve temiz bir kent haline getirme gayretindeyiz.

2- Belediye yeteri kadar park yapıyor mu? Yeşil alan projeleriniz var mı?

Maalesef göreve geldiğim tarihe kadar şehirde birkaç park dışında park yoktu. Belediyemizin önündeki park, Yaşam parkı, Final okullarının yanındaki park ve Bahçeşehir Koleji’nin karşısında olmak üzere dört adet parkı bitirdik. Seyitler mahallesi ve Pazaryeri mahallesindeki parklar da bitmek üzere. 2017 yılı sonuna kadar 14 adet spor kompleksi ve park, ayrıca yapımı devam eden, biten ve yapılacak olan park sayısı ise 16 adettir. Esentepe’ye yapacağımız parkta gölet, piknik yeri, eğlence yerleri, yürüyüş ve dinlenme yerleri ile tam bir kent parkı olacak. Yol haritamız temiz, yeşil ve yaşanabilir sanayi kenti bir Batman.

3- Sizce Belediye Başkanlığı’nın iyi ve zor yönleri, özellikle sizi en çok rahatsız eden istekler nelerdir?

Belediye şehrin yüzüdür. Yaptığınız hizmetler doğrudan vatandaşa yansıyor. Belediye Başkanlığı’nın iyi yönleri vatandaşların şehirde yapılanı takdir etmesi, vatandaşın sorunlarına dokunduğunuzda size karşı duyulan sevgi ve saygıdır. Belediye Başkanlığı’nın zor yönleri ise yapılacak çok işin olması buna karşılık mevzuatların çok zaman alması, görüşmek isteyenlere işlerin yoğunluğundan dolayı görüşememe ve yanlış anlaşılma, şehrin yapısal sorunların çözümü için bir irade ve kaynak oluştuğunda bunun kanunlar nedeniyle çözümünün zor veya zaman alması kişiyi yıpratıyor. Sosyal projeler benim için vatandaşa doğrudan hizmet götürmek ve güçlü bir iletişime kurulması anlamına gelir. Beni rahatsız ve meşgul eden sorunlar şehrin imarı ile ilgili sıkıntılar ve işsizlik sorunudur.

4- Hava mania sorunu çözüldü mü?

Hava mania ve imar sorunu kentimizin önemli sorunlarındandır. Hava mania sorununu çözmek için ihale sürecinden sonra üç aşamalı çalışmanın sonuna geldik. Bu çalışmaların sonuçlarını yurt dışına gönderiyoruz ve bunun sonun da yapılan çalışmaları simülasyon ortamında uluslar arası standartlara göre ölçümler yapıldıktan sonra sonuçlanacaktır. Bu da Haziran veya Temmuz kadar sürebilir.

5- Kent girişindeki çöp ve çirkin görüntüler için bir çalışmanız var mı?

Kent girişleri ile ilgili olarak kaldırım orta refüj düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarımız devam ediyor. Batman Park AVM’den  Havaalanı kavşağına kadar olan bulvarımızın düzenleme ve peyzaj çalışması bitti. Şehrin girişlerine (Siirt, Hasankeyf ve Diyarbakır) yönelik bulvarları düzenleme ve peyzaj çalışmaları yapılacaktır. Belli kavşaklara da şehrin sembollerini yerleştirmeyi planlıyoruz. Ancak bahsettiğiniz Diyarbakır giriş yönü köprüye yakın ve sonrası alanlar için mücavir alan dışındadır. Valilik, İl Özel İdaresi ve Karayolları işbirliğinde bu çirkin görüntüleri temizleyebiliriz.

6- Vatandaştan en çok hangi alanda şikayetler geliyor?

Vatandaşlarımızdan genelde çukurların çok olduğu bozuk yollardan ve çevre temizliğinin olmadığı gibi şikayetler geliyordu. Bu bağlamda ilimizdeki tüm yollar caddeler ve sokakların asfaltlanması, temizlik işlerinin üzerinde ciddiyetle durmamız bu tür şikâyetleri yok denecek kadar minimuma indirmiştir. Şimdi halkımız parklar, yeşil alanlar, spor kompleksleri vb. talep ediyor. Yaptığımız bu hizmetler vatandaşlarımızın memnuniyetlerine yansıdığı da aşikârdır.

7- Belediye çalışanları her gün işten atılma korkusu ile mutsuz, onları rahatlatacak bir toplantı düzenlemeyi düşünüyor musunuz?

Personelin halkla ilişkiler alanında gösterecekleri başarı benim için çok önemlidir. Bu bağlamda disiplini ön planda tutup yaptığı işe saygı duyarak halk ile barışık ve sürekli diyalog içinde olacak, takım çalışmasına dikkat eden özverili bir hizmet ortamı sağlamaktır. Bu da hizmet kalitesini sürekli arttıracaktır. Belediyemizde memur, işçi, geçici işçi, sözleşmeli memur, işyeri hekimi olmak üzere 637 ve hizmet alımı olarak da 1048 kişi, toplam 1684 personel bulunmaktadır. Herhangi bir terör faaliyetlerine bulaşmamış işini yapmaya odaklanmış yukarıda saydığım niteliklere uyum sağlayan personelin hiçbir şekilde iş kaygısı olmasın.

Belediye Başkanvekili Aksoy ile röportaj

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları