27 Mart 2018 - Salı

Herkes yaptıklarıyla anılacak

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Ölmüşlerinize rahmet dileyerek başlamak istiyorum bugünkü yazıma. Tüm insanlar için önemli ve büyük değer sahibi olan anne ve babalarımız, insanların sağlığında ve hayatta iken birbirlerinden esirgedikleri sevgi, saygı ile hoşgörüyü ne yazık ki öldükten sonra bir anda kafalarına dank eden darbeyle uyanışa geçerler. Bazıları bir insan hayatta iken verilmeyen değerin, öldükten sonra da hiç bir kıymetinin olmadığına inanıyorum.

Arslan ailesinin direği koca çınar Hacı Hüseyin Arslan ve sevgili annemiz Sosun Arslan’dan bahsetmek istiyorum. Yani rahmetli ‘anne ve babamız’ bugün onların ebediyete göçlerinin 7. yılı. Her Batmanlı gibi yerlerinden, yurtlarından olan Bismil’in Doruk "Gırık'e Izer" köyünden Batman’a göçleri 70 yıla yakındı, hayat arkadaşlıkları neredeyse bir ömürdü. Annem 85, babam ise 95 yıl ömür yapmıştı. Birbirlerine çok bağlı insanlardı. Tüm akranları gibi vefakar ve cefakardılar. Birbirlerine çok değer verirdiler tüm anne babalar gibi. Çocuklarının üstüne titrerlerdi. Akraba, komşu, tüm dostlara büyük değer verirlerdi.

Batman’a ilk göç ettiklerinde Bağlar mahallesinde kerpiçten örülü bir oda ve bir salondan oluşan küçücük bir evde yaşamlarını sürdürdüler. Yıllar sonra 2 oda, 3 oda derken eski yapıları yıkıp ailece 4 katlı bir binada oturduk. Komando caddesinden geçen herkes Hacı Hüseyin ile Sosun Arslan’ı çok iyi bilirdi. Sanırım herkes onları daha çok seviyordu.

Babamın hayatı çok çileli geçti. Batman’a ilk gelişinde otel işletmeciliğinin yanı sıra hayvancılık, bakkaliye, duvar ustalığı ile TPAO'da gündelikçi olarak çalışması onu çok yormuştu. Annem ise daima onun en büyük destekçisiydi. Annem son dönemlerde rahatsızlıkları nedeniyle hastanede ve evde babamın hep ayaklarının dibindeydi. Ölümlerinin yıl dönümünde onları anmadan geçemedim. Vefat ederken bile cennet kokan anne ve babamıza şunu söylemek istiyorum. Bize edep, saygı ve hürmeti kısacası hayatı öğrettiniz. Ne mutlu sizlere ki bizlere çok şey öğrettiniz. Aramızda yoksunuz ama hep kalbimizdesiniz. Allah size ve tüm ölmüşlere rahmet eylesin...          

HACI VEYSİ AKBULUT

Bugünkü yazımı ebediyete göç edenlerle tamamlamak istedim. Hayat sadece anne-baba değil. Aramızda o kadar çok sevdiğimiz insan var ki onları anmadan geçemiyor insan. Namı diğer "Veysi'ye Meyreme" işte bunlardan biri de merhum sevgili dayım. Benim ve çok insanın değer verdiği H. Veysi Akbulut  önceki yıl hakkın rahmetine kavuşmuştu .

Bismil ve Barava bölgesinde 7'den 70'e herkesin gönlünde taht kuran Veysi dayı, gençlik yıllarını Diyarbakır’da geçirirken bir dönemde Almanya’da çalışmıştı. Merhum Veysi dayımın  iyiliksever, eğitimli ve hoşgörülü olmasından dolayı insanların gönlünde taht kurmuştu. Ondan dolayıdır ki yaptıklarınızla anılırsınız. İyisiyle, kötüsüyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları