13 Ağustos 2022 - Cumartesi

MEMLEKETTE İŞLER TIKIRINDA!

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Geçtiğimiz hafta yazı konumuz olan Batman Üniversitesinin kuruluşundan bu yana ve yer seçimi yanlışlarının ardından günümüze kadar yanlışların devam ettiğine az da olsa değinmiştik.  Amacımızın sadece Batman ve Üniversitemizin başarısıyla övüneceğimiz yerine başarısızlığından üzülüp büzüldüğümüz olduğunu belirtmek istiyorum.  Hani derler ya, 'güne nasıl başlarsanız, günü öyle bitirirsiniz'. Ne yazık ki Batman Üniversitesinde de kötü yer seçimiyle yanlışlar zinciri bir türlü bitmek bilmedi! Kantininde bir içecek suyu bile olmayan üniversitenin neyinden bahsedeceğiz?

Üniversitede durumlar böyle iken elbette mucize bekleyecek halimiz yok. Bu konuyu şimdilik bir kenara bırakır isek kentte yaşananlar da bundan çok ta farksız olmadığını hepimiz bilmekteyiz.  600 bin nüfusu olan ve bir çok paylaşımda da 'büyükşehir' olarak anılan Batman'da ne yazık ki her şey toz pembe gösterildiği gibi değil.  Her yönüyle ulaşım ve gelişime açık olan petrol kenti  bir çok alanda yerinde saymaya devam ediyor. Ama yazılıp çizilenler  karşısında sanki memleketin havaya uçmuş gibi bir hali var.  Binlerce yerlisi, binlerce memur ve kamu görevlisinin görev yaptığı Batman'da sadece Ankara-İstanbul uçak seferleri var.  Hemen bitişiğimizdeki komşu il Diyarbakır'da sadece 7 civarındaki İstanbul uçak seferlerinin yanı sıra merkezi bir çok ile direkt seferlerin yanında Avrupa'nın belli noktalarına da günlük seferler düzenlenmekte.

Uçak sefer sayısının yetersizliğini milletin vekillerine ilettiğinizde de cevap hazır, 'eh işte malumunuz turizm sezonu, pandemi, hac turizmi', cek-cak cevaplarla konu geçiştirilmekte. Bunun yanında Batman ve bölge illerine hizmet veren Batman Eğitim ve  Araştırma Hastanesi ile kentte bulunan diğer sağlık kuruluşları yoğunluktan ihtiyaca cevap ihtiyaca cevap veremez hale gelirken, yapılması planlanan yeni hastanenin  de sahipsizlikten ihale edilemediği, Türkiye sıralamasında işsiz illerin başında yer alan Batman işsizlik rekoruyla liste başı olmayı başarıyla korurken, işsizler ordusuna her gün yenilerin eklendiği de hepimizin malumu. Onlarca olumsuzluğu görmeyen ve memlekette her şeyin yolunda gittiğini belirten açıklamalarla gündem yaratmaya çalışanların en büyük icraatının günü atlatma çabalarıdır.

BATMAN İŞİ BÜYÜTTÜ

Uzun zamandan beri Batman'da bitmeyen hırsızlık vakaları tavan yaparken, son günlerde yaşanan sokak kavgalarının  da önü alınamıyor. Son zamanlardaki ekonomik sıkıntılar, belki de aşırı sıcaklar toplumda tahammül edilemez bir gerginlik yaratmış durumda. Adeta nefes alamaz bir hal aldık.  Kent merkezinde bir çok ev ve işyerinde gece-gündüz gözetmeksizin işyeri ve arabalarda dahi hırsızlık mesaisi aralıksız sürerken silahlı, bıçaklı hatta bombalı saldırılar da yaşanmaya başladı. Önceki gün Hilal mahallesinde kendi evinin balkonunda oturan şahsa atılan el yapımı bombalı saldırıda vatandaş hayatını kaybederken olayların vardığı vahim durum vatandaşları tedirgin edecek boyuta vardı. Ruh sağlığımızı bu derece bozan neden ne olabilir? Toplum adeta burnundan soluyor, bunun da sonu hayra alamet değildir.  

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları