09 Ağustos 2017 - Çarşamba

PARKLARIMIZI KORUYABİLİYOR MUYUZ?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman’da sıkça dile getirdiğimiz ve her zaman eksikliğini duyduğumuzu belirttiğimiz yeşil alan ve parklar için son yıllarda bu açığın kapanabilmesi adına büyük çabalar gösterildiğine tanık oluyoruz da mevcut yeşil alan ve parklarımızı koruyabilmek için azami gayret sarf edebiliyor muyuz? Kentimizin akciğeri konumunda olan yaşar Kemal Parkı ile Esen9tkepe projeleri çalışmaları yürütülürken geçtiğimiz aylarda çamlı tepe mahallesinde devasa park olan yaşam parkı bin bir emeğin ardından görkemli bir törenle hizmete açılmıştı.

Bu yörede ve mahalde oturan insanlar gecenin geç saatlerine kadar burada aileleriyle oturup dinlenebilme ve rahat bir nefes alabilme olanağını buldular. Havaların normallerin üzerinde seyrettiği bu günlerde gündüz evlerinden aşırı sıcaklar yüzünden çıkamayan vatandaşlarımız bu parka giderek gecelerinin tadını çıkarma olanağını buldular. Böylesi güzel bir hizmeti halkın hizmetine sunan yetkilileri candan kutluyorum. Böylesi mükemmele yakın bir parkı dinlenme alanı olarak gören halkımızın da bu alana gereken ihtimamı göstermelerinde son derece yarar vardır. Duyarlılık gösterip alana gereken titizliği gösteren vatandaşlarımız elbette ki vardır ama yedikleri çerezleri alana savurup görüntü kirliliğine neden olanların da var olduğunu söylemekte yarar vardır.

 Bizler vatandaşlar olarak yapılan bir hizmeti korumak ve çevre temizliğine gereken hassasiyeti gösterme gibi bir sorumluluğumuzun da olduğunu hatırlatmakta fayda vardır. Yedikleri içtiklerini yeni dikilen ağaçlara sırtını dayayıp istikametini değiştirenler ne yazıktır ki bu güzelliklere zarar vermektedirler. Yetkililer parkın korunması için buraya birer bekçi mi koysunlar? Bizler böylesi güzelliklerle donatılan bir parkı en az gözümüz kadar koruyup onun kirletilmemesi için gereken hassasiyeti göstermemiz gerekir. Park alanında özellikle çocuklarımızın oynamaları ve eğlenmeleri için yapılan hizmetlerde de olmayacak işlerin yapıldığına tanık olmaktayız. 

Çocuklar için yapılan alana bile büyüklerin girip salıncaklarda salındıklarına tanık oluyoruz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Hem yeşil alanlarımız yok diye sızlanıp duruyoruz hem de var olanları da korumaktan aciz bir tutum sergiliyoruz. Bir hizmet yapılmıştır ve bundan vatandaşların yararlanabilmesi için açılışı yapılmıştır. Bizler için yapılan bir hizmete gereken ihtimamı göstermiyor onun kirli bir görüntü oluşturması için ne mümkünse yapıyoruz. Beyler bizler insanız yapılan hizmetleri en az kendi evimiz gibi korumalıyız. Hizmet yapılmadığı zaman avaz avaz bağırıp ahkam kesiyoruz ama yapılanı da korumak gibi bir sorumluluğun altına girmemek için ısrar ediyoruz. Çocuklarımız için yapılan oyun alanına bile büyüklerle girip çocukmuş gibi onların bu oyun alanlarının kırılmasına ya da bozulmasına neden oluyorsak varın artık bizim ne denli ihtimam sahibi insanlar olduğumuza sizler karar veriniz. Batman’da son dönemlerde yeşil alan ve görkemli parkların yapılabilmesi için büyük projeler üretilmektedir. Batman’ın yeşil aylan ve parklarıyla anılmasını istiyorsak gelin yapılan hizmetleri gözümüz gibi koruma gibi bir sorumluluk altına girelim ve ilimizin güzelliklerle anılmasına katkı sağlayalım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları