12 Ocak 2020 - Pazar

KİRALAR İŞYERİ KAPATTIRIYOR

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Yaşanan kriz ve ekonomik darboğazda vatandaş gelen zamların altında inim inim inlemekte. Emekli ile çiftçilerin yanı sıra birçok imalatçı girdi fiyatlarından ötürü artık dönemez hale geldi.  Son dönemde ülke genelinde yaşanan kriz  büyük, orta ve küçük sanayiciyi  bitirme noktasına getirirken Batman'daki esnaflarda astronomik kiralardan ötürü kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Ekonomik krizden ötürü piyasanın durgunluğu bir yana, Batman'daki fahiş işyeri kiraları da esnafı  kara kara düşündürüyor. Çarşı merkezi, Gülistan caddesi ve Turgut Özal Bulvarındaki kira fiyatları Başkent Ankara, Antalya  ile İstanbul Taksim ve Beyoğlu'ndaki işyerleriyle aynı eş değerde.Banka ve kurumsal markaların fiyatların artmasına sebep olduğunu belirten esnaflar, kirayı ödeyemez halde olduklarını belirtiyorlar.

Zor bir süreçten geçen esnaf artık çareyi kepenk indirmekte buluyor. Geçtiğimiz yıla kadar bir çok güzergahtaki esnafta hareketlilik gözlenirken, son dönemlerde görüntü pekte iyi değil. Kendi gözlemim bile Gülistan caddesinde artık birçok mağaza sahibi artık mesleği bırakarak işyerini başka işletmecilere devretmek zorunda kalırken Çarşı merkezi, SSK caddesi ile Turgut Özal Bulvarındaki birçok dükkan üzerinde 'kiralık veya satılık' pankartlarına şahit oluyoruz.  Geçmişte bu caddelerde yer bulmak için hava parası bile verilirken yüksek kiralar ve ekonomik krizden ötürü orta ve küçük ölçekli esnaf çareyi kepenk kapatmakta buluyor. Bu gidişat böyle devam ederse bölgemiz ve Batman'da  kepenkler arka arkaya inecek. İşsizlikle anılan Batman'da işsizler ordusuna yüzlerce kişi katılarak ailelerde ekonomik sıkıntılar baş göstererek daha kötü sonuçlara sebep olacak.

BİR  BATMANLI  GİBİ

Turizm sektöründe hizmet veren ve 16 yıldan beri Batman'da bulunan Ali Öztürk adeta bir hizmet gönüllüsü. Uzun süreden beri Batman'ın en gözde otellerinde yöneticili yapan Öztürk, ''Hedefimiz Batman'ı dünyaya tanıtmak'' diyor. 15 yıl boyunca devlet  ve kamu kurumlarında idarecilik yapan ve şu an  Batman Grand Hasankeyf Otelinde Genel Müdürlük yapan Ali Öztürk,  kente gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamakta. Öztürk, petrolkenti ve Batmanlıların misafirperverliğini tanıtmak için büyük efor sarf ediyor. Grand Hasankeyf Oteli ile Kahve Deryası'ndaki tüm çalışmaları titizlikle yürüten Öztürk, otele gelen tüm konuklarla yakın ilgilerini de esirgemiyor. Batman'ı Batman'lılar kadar seven ve kentin tanıtımı için hiçbir fedakarlıktan kaçmayan Öztürk'ü gönülden kutluyoruz.

 

GAZETECİLER  GÜNÜ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Batman ve ülkenin bir çok ilindeki cemiyet ve dernekler tarafından farklı etkinliklerle kutlandı. Son dönemlerdeki kağıt, girdi fiyatları ve ithal edilen birçok malzemenin fiyat artışlarından etkilenen gazete ve televizyonlar kapanmakta, bundan dolayı yüzlerce kişi de işsiz kalmakta. Bundan dolayı gazete ve gazeteciler zor bir dönemde geçiyor.  Yatırım ve hareketin olmadığı bu dönemde özellikle yerel yönetimin ve devletin gazetelerin yaşaması için gazete  ve basın kuruluşlarına destek olması lazım.  En ağır koşullarda  halkın haber almasını sağlayan ve hep sahada olan,hiçbir fedakarlıktan  kaçmayan gazetelerin her kademesinde emek veren  çalışanları yürekten kutlarken, 10 Ocak Gazeteciler gününde gazetecileri unutmayan başarı dileğinde bulunan, ziyarette bulunan il yöneticileri, STK temsilcileri, siyaset, iş dünyası ve basın dostlarına teşekkür ediyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları