23 Eylül 2023 - Cumartesi

EKONOMİNİN ATEŞİ VE MİLLETVEKİLLERİMİZ

EKONOMİNİN ATEŞİ VE MİLLETVEKİLLERİMİZ

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son yıllarda yaşanan ekonomik zorluklar vatandaşın hayatını olumsuz yönde etkilerken, hayat şartlarını daha da çekilmez hale getirdi. Pandemi öncesi dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ülkemiz ve bölgemizde de daha derin izler bıraktı ve bırakmaya da devam ediyor. Dünya ve ülkemiz genelinde bir çok sanayi devi ekonomik nedenlerden dolayı iflas bayrağını çekerken bir çok şirkette halen iflasın eşiğinde. Yüksek enflasyon ve akaryakıta ard arda gelen zamlar piyasanın ateşini daha da yükselterek 7’den 70'e tüm ürün fiyatlarının katlanmasına neden oldu.

Yıllarca farklı sektörlerde çalışan insanlar artık ne bir araba, ne de bir ev onlar için rüya bile değil artık. Çünkü bu insanların büyük bir kesimi şimdilik bir şekilde sadece hayat tutunmaya çalışıyorlar. Tatili evi, arabayı  artık bir kenara bırakmış durumdalar. Ev hayali olan vatandaş bırakın ev almayı, oturduğu kirayı veremez hale gelirken, arabası olan vatandaşlar da arabasına yakıt alamaz hale geldi ne yazık ki. Bu yaşananlarla birlikte piyasada iğneden ipliğe her şeyin fiyatı % 700 artarken çalışan ve emeklilerin aldığı aylıklara ne demeli?

Düşünün bu astronomik fiyatlar ve Batman gibi bir yerde bile ev kiralarının 6000 ila 18 bin lira arasında değiştiği bir yerde asgari ücret ve emekli maaşıyla yaşamanın mümkün olmadığı apaçık ortada. Batman gibi yaşanması kolay bir şehirde yaşamak bu kadar zorlaştıysa Allah, metropollerde yaşayan vatandaşlara güç kuvvet versin. ÖTV başta olmak üzere arkası kesilmeyen zamlarla birlikte vatandaşın mutfağındaki ateş daha da alevlenirken bir çok kamu kuruluşlarında gereksiz harcamalar ve savurganlıklar sınır tanınmıyor.

VEKİLLER HALKLA BİRLİKTE

Geçen zamanlarda Batman'da seçilen milletvekillerini Batman'da halkın arasında görmek neredeyse imkansızdı. Seçildikten sonra Ankara'ya giden Milletvekilini ya seçimden seçime ya da, bir Başbakan veya bir Bakan geldiğinde görebilmek mümkündü. Milletvekillerinin halka ihtiyacı olduğu dönemlerde halkla olmasının bir anlamı yoktur. Önemli olan ortada bir seçim yokken, gelmiş bir Bakan, bir Milletvekili yokken halkın size ihtiyacı olduğu zamanlarda halkın yanında olmaktır. Adı üstünde Milletvekili. Eğer milletle iç içe değil iseniz, milletin zor ve acılı zamanlarında yanlarında olmuyorsanız o zaman siz neyin vekilisiniz, Ankara'nın mı, Batman halkının mı? Yazı konumuz olan vekiller halkın arasında konusuna gelirsek, evet gerçekten de son seçimlerle birlikte Batman'dan seçilen 5 Milletvekilinin artık zamanlarını Batman ve seçim bölgesinde geçirdiklerine tanıklık ediyor ve alkışlıyoruz.

Demek ki şimdiye kadar biz halkın hizmetkarı Milletvekilleriyle tanışamamışız. Hangi partiden olursa olsun, Batman'ın 5 Milletvekili gibi, Zekeriya Yapıcıoğlu, Mehmet Emin Ekmen ve Mehmet Şimşek'i de Batman'da vatandaşların arasında görmek bizlere güç ve mutluk veren durumdur. Dileriz ki bu ilgi ve alaka bir daha ki seçime kadar devam etsin. Batman Vilayet olduğundan beri hiç bir zaman böyle bir şansı ve hiç bir zaman böyle bir özgüvene sahip olamamıştır. Yani Batman hiç bir zaman 7 Milletvekili ve bir Ekonomi Bakanına sahip olamamıştır. Aslında bu da Batman için büyük bir şans. Dileriz ki Maliye Bakanı ile birlikte 7 Milletvekilimiz el ele vererek Batman'ı bir yatırım kenti haline getirmek için kenti şantiye alanına çevirip hak ettiği yere kavuşturmalarıdır.

Güzel bir hafta dileğiyle...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları