15 Eylül 2018 - Cumartesi

BATMAN’DA OTOPARK SORUNU

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Oto park sorunun ciddi boyutlarda olduğu Batman kent merkezinde cadde-sokaklar araçlardan geçilmiyor. Yaşadığı hızlı gelişiminden sonra alt yapıda büyük sorunlar yaşayan Batman trafikte de sıkıntılarla boğuşuyor. Kentin bir çok ana hartelleri ile ana caddelerde trafik kilit durumda. Günübirlik projeler, geleceğe göre uygulanamayan projeler Batman’ı sıkıntılarla baş başa bıraktı. Alt yapı ve dar caddeler kenti çekilmez hale itiyor. Trafik ve otopark sorunu başlı başına ciddi bir sonun. Kentin herhangi bir yerine aracınızla gittiğiniz yerde aracınızı park edemez hale gelirsiniz, araç parkları artık kaldırımlara bile taşmış durumda. Şehir merkezi değil en kenar semtte bile artık park sorunu yaşanmakta. 50 yıllık bir geçmişi olan bu kentte yıllarca yerel yönetimlerin büyük ihmalleri olmuştur. Geçmişte bir çok ana caddeyi daracık yollarla baş başa bırakan, şehrin geleceğini hiç düşünmeyen, günü birlik projelerle zaman dolduran bu yönetimler halka en büyük kötülüğü yaptığının farkında mı?

Şehir merkezi sayılan Cumhuriyet Meydanına bağlı Birinci ve İkinci cadde ile çevredeki caddelerde otoparkların olmaması araç sahipleri ile alış veriş için merkeze inen vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulamıyor. Dediğimiz gibi belli noktalara yapılmayan otopark kentte trafik sıkışıklığına neden oluyor. ‘Eski yerleşim alanıdır, şehrin bu kadar hızlı gelişimini hesaplayamadık’ diyen yönetimler de aynı anlayış ile hizmete devam etti. Cumhuriyet Meydanından, Turgut Özal Bulvarı’ndan Batman Park’a uzanan tüm yollarda da araç parkı yok… Haliyle vatandaş boş gördüğü alana aracını park ediyor. Yaya geçişleri ile kaldırımlar bile artık park yeri haline gelmiş durumda. Yatırım ve istihdamda istenileni almamasına rağmen hızlı gelişmesine devam eden kente artık kalıcı projeler gerek…

KABUS EDİLEN EYLÜL AYI

Her yıl kabus ayı haline gelen Eylül ayı oysa tüm ayların en güzel ve en temiz oksijen ayı iken bazı kötü ve art niyetli bazı çiftçilerin aç gözlülüğü yüzünden zehir haline gelmiş durumda. Yıllar önce bölgemizde mısır ekimi olmadığından bu kadar anız yangını ile karşılaşmazdık. Son yıllarda artık Batmanlılar duman soluyor. Tüm Batman basınının gündeminde olan bu ciddi soruna yıllardır çözüm bulunamadı, kentin ve bölgenin sorunu olan anıza yetkililer seyirci mi kalıyor demekten kendimizi alamıyoruz. Bazen bunu açık yüreklilikle söylüyorum, neden mi? Aylardır yazılıp-çiziliyor. Çözüm ve caydırıcı cezalar diye sonunda Çevre Müdürlüğü çıkıp anız yangınlarında azalmadan söz ediyor.

Son bir haftadır duman altı olan Batman’da ne azalma olduğu gözler önünde. Silvan, Bismil, Batman ayrı eyaletler mi, ayrı yönetimler mi? Tarlasını yakan çiftçilerin ne tür mazereti olabilir ki? Devlet bunların neyini dinliyor, resmen kendilerinin ateşe verdiği tarladaki yangının nasıl bir mazereti olabilir ki? Bunların devletin sağladığı doğrudan destekleri kesilse veya caydırıcı ceza uygulansa böyle bir cezayı göze alamazlar. İnsanların bedduasını alan bu kişilerin insanlığından bile şüphe edilir. Umarım Allah, bunca canlının katlini, yaşattığınız kazaların ve gece yarısı nefessizlikten yüzlerce insanın hastanelere akın etmesinden dolayı yaşattığınız zulmün hakkını bırakmasın…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları