30 Ocak 2022 - Pazar

HAYAL OLDU

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz vatandaşa nefes aldırmaz hale geldi ne yazık ki. Git gide ağırlaşan piyasa koşulları esnafı da bitirme noktasına getirirken vatandaşların ev ve araba sahibi olmaları sadece hayallerde kaldı.

4 Yıldan bu yana yaşanan ekonomik krizin yanında yaşanan salgın hastalık  gittikçe çemberi daraltmış oldu. Türk lirasının gittikçe değer kaybının ardından dövizdeki artışla birlikte vatandaşların alım gücü tamamen bitmiş duruma geldi. Çalışan ve emeklinin aldığı ücret doğalgaz ve elektrik faturalarını bile karşılayamaz bir duruma geldi. Batman ile bölge illeri başta olmak üzere ev kiralarının dahi 2 bin TL’den başlaması insanları daha da zora sokmuş durumda. Kentimizin bazı mahallelerinde ev kiraları 4 bin lira üstünde olurken, varoş ve farklı mahallelerde normal bir daire kirası dahi 2 bin TL’den başlıyor. Çalışan ve emekli olan bir vatandaş kirasını dahi ödeyemezken, doğalgaz ve elektrik faturalarının kabarması karşısında doğalgaz ile elektriğini bile kullanamaz  hale gelmiş duruma düşmüş. Öte yandan Batman iş dünyasında  ise bir çok  küçük işletme ve esnaf işyerini çeviremez hale geldi. Vatandaşın alım gücünü yitirmesinden sonra gününü siftahsız kapatan esnafta iş yerlerini tek tek kapatır hale geldi.

Batman'da yıllar önce yaşanan canlılıktan ötürü esnaflar kiralayacakları dükkan bulamazken günümüzde dükkan kapatmak neredeyse zorunlu hale geldi. Yüksek kiraların karşısında elektrik ve giderler karşısında gelirleri yetersiz kalan bir çok iş yeri, iş hayatına son vermek zorunda kalıyor.  Günden güne daha da zor günler geçireceklerine inanan esnaf, maliyetlerin iki katına değil 5 katına çıktığını iddia ediyor.

ÖZEL OTOLAR PARKLARA ÇEKİLDİ

Günü birlik artan akaryakıt  fiyatlarının artışından dolayı vatandaş artık kullandığı özel otosunu bile otoparka hapsetmiş duruma geldi. Otogaz, motorin ve benzin fiyatlarının günden güne artması araç sahiplerini de kara kara düşündürmeye başladı. Kentin bir çok cadde ve sokağında araba park yeri bulunamazken şimdilerde bir çok alan ve otoparklarda sessizlik hakim oldu.

Vatandaşlar toplu taşıma araçlarına gelen zamlardan dolayı zorlanırken oto sahipleri de gelen zamlar karşısında şaşkınlık içerisinde. Evet 7'den 70'e vatandaş artık geçim derdinde. Memur ve çalışanın hayali emekli olduktan sonra elindeki birikimiyle bir ev veya bir araba sahibi olma hayali tamamen buhar olup uçtu ne yazık ki. Batman'da ev fiyatlarının 500 bin ila 1 buçuk milyon TL arasında  seyretmesi çalışan ve emekçiye hayal olurken, bir araba sahibi olmakta hayal oldu. Kısacası vatandaşın mutfağındaki yangın gittikçe büyürken, ev ve araba sahibi olmakta hayal oldu.

Sağlıklı ve güzel günlerde buluşmak dileğiyle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları