12 Şubat 2017 - Pazar

Halk Sağlığı mı?

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

İlimiz sağlık alanında bölgedeki hizmet çıtasını yükseltmiş durumda. Gerek Kamu Hastaneler Birliği (Bölge hastanesi), Kadın Doğum, Diş Sağlığı Merkezi, özel hastaneler, bölge ve ilçe vatandaşlarına son derece anlamlı ve kaliteli bir hizmet sunmaktadır. Her ne kadar batı illerinin seviyesine gelmemiş isek büyük çaba ve özverili bir çalışmanın sürecinde. Bu illeri de yakalama imkanımızın olacağı inancını taşıyorum…

Asıl gündemi oluşturan konuya gelelim. Halk Sağlığı’nın görevleri aile hekimliği ve izleme- değerlendirme, aile hekimliği eğitim ve geliştirme, aile hekimliği uygulaması, toplum sağlığı hizmetleri, çevre sağlığı, çalışanların sağlığı, halk sağlığı klinik dışı laboratuar koordinasyon gibi onlarca göreve sahip…

Kentimizde ise bu kurumun işleyişleri nasıl bilemiyorum. Arada bir yerel gazetelerde boy boy reklam niteliğindeki haberler… Peki, içerde bu kurumun işleyişi nasıl? Birimler görevlerini tam anlamıyla yapıyor mu? Bu kurumun Satınalma birimini nasıl işliyor? Yıllarca ihtiyaçları olduğunda internet sayfalarına mesainin son saatlerinde yüklerler. Birkaç içerisinde işin temin saati sona erer… Anlayacağınız formalite icabı temine gidilirken diğer yandan onlarca işlerini doğrudan teminlerle giderirler. Yıllarca bu işleyiş böyle devam eder durur. Durumu yetkiliye veya Kurum Müdürü’ne anlatırsın. Defalarca cevap hazır. Valla haberimiz yok, bundan sonra ilgileniriz. Gereğini yaparız, bir daha olmaz, siz rahat olun gibisinden hazır yanıtlar. Alan memnun, veren memnun. Oh ne rahat memleket. Halkın sağlığı mı, esnafın isyanı mı, varın artık sizler bunu yanıtlayınız. Bu tür keyfi uygulamalara son verilmesi ve ilimizdeki esnafımızın da düşünülerek hareket edilmesinde yarar olacağın belirtiyor. İlgililerin konuya ilişkin hassasiyetlerini beklediğimizi de ifade etmek isterim.

YAVUZ DONAT’IN BATMAN SEVGİSİ

Usta gazeteci Yavuz Donat, yıllardır bir çok ulusal gazetenin her alanında görev yapan ve hala Sabah gazetesinin köşe yazarlığını yapmakta olan Donat geçen hafta 16 Nisan’da yapılacak referandum için Batman’da nabız tuttu. Donat’ın birçok ziyaretinde ve izlenimlerinde Batmanlı usta gazeteci Çağdaş gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan eşlik etti.

Yavuz Donat, Batman’ da yaşanan Sibirya soğukları, kentin sorunları hakkında Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, esnafın sorunlarını , kentin yöresel yemeklerini, Batmanlı gençlerin okuma azmini , Müze, Petrol kentinin öyküsü, organ bağışı, Ahmet Türk’ ün tahliyesi, 15 Temmuz demokrasi nöbetlerinin Batman sınavı ile tarihi kent Hasankeyf’ teki 650 yıllık Zeynel bey türbesinin yüz elli tekerlekli bir araçla taşınması öykülerini yaklaşık bir hafta Sabah  gazetesindeki köşesinde dile getirdi. Yavuz Donat ’ın Batman’la ilgili anlamlı yazılarını ve gördüklerini köşesinde anlatması nedeniyle kendisine teşekkür ediyoruz.

 

REKTÖRÜN İSTEĞİ

Batman Üniversitesinin yeni Rektörü Aydın Durmuş, Batman basını ile kahvaltıda buluşarak en öncelikli isteğinin Üniversite ile şehrin buluşma arzusunda olduğunu ifade etti. Yeni Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş “ Geçtiğimiz hafta mazbatamı Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ dan alarak görevime başladım. Batman ve yörenin yabancısı değilim. Kendimi Batmanlı olarak görmekteyim. Fikir ve eleştirilere açığız. Basının biz ve şehir arasında bir köprü görevini üstlenmesini istiyoruz. Batmanlıları üniversitemize bekliyoruz. Şehirlerin lokomotifi üniversitelerdir. Herkesi kucaklamaya hazırken üniversitemizi kimselere de kullandırtmayız. 4 bin öğrenci ile başladığımız sayımız bugün 15 binlere ulaşmıştır. 4 yıllık görevimiz içerisinde hedefimiz bu sayıyı 30 bine ulaştırmaktır. Birçok bölüm kazandıracağımız Batman Üniversitemizde hedef mühendislik bölümlerini çoğaltarak Batman’ı teknoloji kenti yapmaktır” dedi. Bizlerde sayın Rektörümüze katılıyor bu konudaki tüm çaba ve gayretlerinde üzerimize düşen görevi yerine getirmekten kaçınmayacağımızı ifade ediyoruz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları