22 Mayıs 2018 - Salı

YARIŞ BAŞLADI…

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

24 Haziran erken genel seçimlere sayılı günler kaldı. Önceki gün adaylarını açıklayan siyasi Partiler seçim yarışına start verdiler. Batman milletvekili sayısı 5’e yükselmesiyle mecliste ilimizi artık 5 vekil temsil edecektir. İki parti tabanının güçlü olduğu Batman’da listelerin açıklanmasının ardından iki partide de listedeki sıralamalara kimilerinin işte bu kimilerinin de büyük ölçüde itirazlarına neden olmuştur.

Halkın ve tabanın görüşlerine kesinlikle uyulmadığını belirten vatandaşlar” Batman her seçimde siyaset arenasında mağdur edilen il olmuştur. HDP adaylarının genellikle Diyarbakır menşeli seçilmesi Batman’ı göz ardı edilmesine bir anlam veremiyoruz. Batman çok bedeller ödeyen bir il olmasına rağmen seçimlerde gereken vefayı görmemiştir. Yıllarını kendi partisine adamış her konuda deneyimli bir isim olan avukat Mehdi Öztüzün’ ün bu seçimde de göz ardı edilmiş olması son derece düşündürücüdür. Batman HDP’ ye her zaman büyük teveccüh göstermiş bir il olmasına rağmen bu ilin insanın neden bir Belediye ya da Vekillik onuru verilmesin hala anlamış değilim.

Yıllardır bu terane şarkının nakaratı gibi tekrarlanıp duruyor. Ayşe Acar Başaran’ bize göre HDP’nin meclisteki en renkli simasıydı da listede 4. sıraya alınmış olmasını da son derece talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Tabii ki bu konuda tercih Genel Merkezlerinindir ama Batman’ı bu kadar mağdur etmeye de haklarının olmadığını söylemeden geçemeyeceğim.

Ak Partiye gelince Ziver Özdemir’in yeniden aday gösterilmesi sanırım bazı kesimlerce sürpriz olarak değerlendirilmektedir ama bilinen bir gerçek var ki Özdemir, Partisinden hiç bir zaman kopmamış ve partisine hizmette kusur etmemiştir. Tabi ki partisi de bunu göz ardı etmeyecek ve kendisine yaptığının karşılığını verecektir. Bu yüzden şaşırmamak gerekir. Murat Güneştekin kardeşimiz ikinci sırada yer almış bulunmaktadır. Ben Murat Güneştekin’ in şansının da en az 1. sırada bulunan Ziver kardeşimiz kadar olduğunu düşünüyorum.

Saadet Partisinden birinci sırada aday olan eski Milletvekilimiz Faris Özdemir’in de bu seçimde şansının olduğunu düşünüyorum. Büyük bir oy potansiyeline sahip olan Özdemir’in SP’ den Vekil olarak mecliste yer alacağı inancını taşımaktayım. Bunlar elbette ki bizim tahminlerimizdir. Sonuçta kararı verecek olan ve sandıklara iradesini yansıtacak olan milletin dediği olacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları