27 Ekim 2019 - Pazar

İLGİSİZLİK

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Batman'da işler hiçte iyiye gitmiyor.  Ekonominin dibe vurmasıyla var olma savaşı veren esnaf ve imalatçılar  mücadele verirken, Batman ekonomisine ve istihdama yönelik hiçbir yatırım yok.  Sağlık, turizm, imalat ve eğitim konusunda gerileyen Batman yerinde saymaya devam ediyor.

FUARLARA İLGİSİZ KALINDI

Ülke genelinde ve bölgemizin bir çok ilinde neredeyse ayda bir gelenek haline gelen fuarlar şehrin tanıtım ve turizmi konusunda büyük katkılar sunarken, bizde fuarlar sadece açılış ve kapanışlarla gelenekselleşti. Batman'da üçüncüsü düzenlenen İnşaat-Mobilya, Gıda ve Tarım Fuarı geçen yıllardaki ilgiyi göremedi. İlgisiz kalmasının nedeni bana göre Batman'daki dinamiklerin ilgisizliğiydi.  Dernek cenneti olan Batman'da 200'ü aşkın STK ile iş dünyasının açılan fuarlara ne kattığı merak konusu. Batman ve bölgemiz konumu itibariyle adeta tarım ve hayvancılık cenneti. Her bitki ve hayvancılığa uygun bu coğrafyada hangi ürünler yetişmez ki? Ama bakınız Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odaları, Çiftçi Odaları açılan fuara ne gibi katkı ve destek sundu? Onlarca dernek yönetim kurulu ile birlikte katılımcı firmaları ziyaret edip onure edemez miydi? 

Tarım Fuarıyla aynı çatı altında açılan İnşaat ve Mobilya Fuarına ne demeli? Oldukça sönük geçen bu fuarlara Batmanlı işadamları ve girişimcilerinin vicdanı rahat mı? Düşünün Siirt Üniversitesi İnşaat ve Mimarlık Bölümü öğrencileri yapılan örnek bir organizasyonla Batman'ı ziyaret ederken Batman’ın dinamiklerinden 'tık' yok. Yerine geldiğinde yetkililerimizi eleştirerek çevre illerdeki organizasyonların neden bizde yapılmadığını dile getiriyoruz ama sorun maalesef  bizde. Kentteki iş adamları ve dinamikleri organizasyonlara destek vermezken hatayı  başkalarında aramak haksızlık bence. İki yıl üst üste açılan ve geçen yılın fuar ziyaretçi sayısı 100 binken bu yılki İnşaat-Mobilya, Tarım ve Gıda Fuarı ziyaretçi sayısı 50 bin ziyaretçi ile sonlandı.

Diğer yandan üçüncüsü yapılan Kitap Fuarı'nın da gereken ilgiyi göremediğinin kanısındayım. Batman Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü arasındaki caddeye sıkıştırılan Kitap Fuarı klasikleşen yöntemiyle üçüncü etkinliğini de tamamladı. Batman'a atandığı günden bu yana kente değer katacak hizmetler için uğraşan  Vali Hulusi Şahin'in çalışmaları taktire şayan.  Diğer şehirlerin Kitap Fuarları  yurt çapında yankı yaratırken,  Batman'daki Kitap Fuarında organizasyon  şirketinin iki yıldır açılan fuara  iyi yazarlar ve iyi  yayın evlerini getirmemesi, kitaplarda istenilen indirimin olmaması ve aynı  kitapların internet ortamında daha ucuz olması, cadde ortasına sıkıştırılan fuar alanındaki  stantların iç içe oluşu, stantların dikkat çekmemesi  fuarın sönük geçmesine neden olduğunun kanısındayım. Dileğimiz gelecek yıllarda yapılacak fuarlarda bu eksikliklerin ortadan kaldırılmasıdır.

Esen kalın…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları