23 Ocak 2019 - Çarşamba

Tüketim kenti

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

Zaman zaman Batman gündemiyle ilgili düşüncelerimizi bu sütunlarda sizinle sizinle paylaşıyoruz. Geçmişte köy bile olamayan bu kent Elmedina ve İluh'tan sonra Batman unvanına kavuştu. Petrolün bulunmasıyla ünlenen Batman bugün 600 bin nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık illeri arasında. 90’lı yıllarda Siirt iline bağlı iken ilçe konumundaki Batman il statüsüne kavuştuktan sonra hızlı bir gelişimden sonra ekonomik açıdan bölge illerinin çoğundan daha hareketliydi. Son yıllarda kentin bu canlılığı kalmadı gibi. Yatırımlardan pay alamayan siyasilerin seçim dönemlerindeki vaatleri hep havada kaldı. Hal böyle olunca yıllardır Batman yerinde saymaya devam ediyor.

Son dönemlerde yaşanan ekonomik krizdeki piyasa durgunluğuyla birlikte inşaat sektörünün de duraklamasıyla Batman ekonomisi dibe vurmuş halde... Tesadüfü ve bireysel yatırım dışında Batman'da hiçbir hareketlilik yok artık. Peş peşe açılan lüks cafelerin yanısıra adım başı açılan marketler zincirinin dışında kentte değişim yok artık. Batman'da artık adım başı açılan kurumsal market zincir ve marka işyerleri tüm ürünlerini merkezlerinden getirtip pazara sürmekte, Batman ekonomisine hiç bir katkısı olmayan, ketteki esnafı bitirme noktasına getiren piyasadaki tüm sıcak parayı kentin ekonomisinden çektirip merkeze akıtmaktalar. 600 bin nüfuslu bu şehirde onlarca STK, siyasi parti, Esnaf Odası, esnaf temsilcisi, yatırımcı kuruluşlar, Ticaret Odaları gibi kuruluşlardan tık yok. İşsizlikte Türkiye rekorunu elinde bulunduran Petrol Kenti Batman sefilleri oynamaya devam ediyor.

SEÇİM YATIRIMLARI !

Siyaset arenasının ısındığı bu günlerde yeniden yatırım haberleriyle gündeme gelen Batman vaatlerden öteye geçemeyecek. Tıpkı geçtiğimiz günlerde yerel gazetelerde yer alan yüksek hızlı tren haberi gibi. Elazığ ve Diyarbakır'a kadar yapılması düşünülen yüksek hızlı tren projesi için girişimde bile bulunmayan ve kamuoyunda ‘girişimde bulunduk’ gibi boş vaatler. Bir önceki Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için mesailerini köy ve kırsalda tamamlayan temsilciler bu seçimde şehirde sahaya inip seçmenlerine ne diyecekler! Umarız ki Batman artık hak ettiği yatırımlarla gündeme gelir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları