04 Haziran 2022 - Cumartesi

HALKIN VALİSİ OLMAK

Yazar - Nedim ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
Nedim ARSLAN

Nedim ARSLAN

-
Google News

1990 Yılında il statüsü kavuşan Batman bir çok Vali gördü. 32 yıllık süre zarfında her Vali karınca kararınca Batman'a  hizmet etti. ''Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır'' atasözünde olduğu gibi.  Elbette her Vali kendi usulü ile hizmet vermeye çalıştı. Ama bazı sıra dışı Valiler de gelmedi değil. Mesela Haluk İmga, her zaman bir Batmanlı gibi davrandı. Bu davranışını emekliliğine rağmen hala devam ettirmekte. Zengin-fakir, işçi-işveren, büyük-küçük herkesin, her kesimi eşit görüyor ve sevgilerine mazhar olmuştu.

Son kararnameyle birlikte Batman'a atanan Edirne Valisi Ekrem Canalp, yaptığı söylem ve sıra dışı hareketleriyle Batmanlılara umut vaat etmekte. Sayın Canalp, hizmete başladığı gün makamına oturmadan ayağının tozuyla kenar semtlerde ziyaretteydi. Ardından esnaf, ilçe ve köy ziyaretleri esnasında, ''Sizlere en büyük sözüm, sizden biri ve halkın Valisi olacağım'' sözleriydi.  Hafta sonu Batman'daki basın mensuplarıyla  buluşan Vali Canalp, tüm Valilerden farklı davranarak, büyük  bir inançla Batman'a sıra dışı hizmetler vermek için kolları sıvamış gibi görünüyor.  Daha önceden Batman'a geldiğini ve Batman'ı bildiğini belirten Vali ve Belediye Başkanvekili Canalp, ''Batman yeni bir vilayet olmasına rağmen  kent kültürünü ve ruhunu taşıyan bir il. Bu da bizim için sevindirici bir olay. Batman için onlarca projelerimiz var. Bir şeyi hayata geçirmeniz için bir çok projeyi hayal etmeniz gerek. Batman ekonomisine katkı sağlamak için elimizden geleni elbirliğiyle hayata geçireceğiz'' sözleri de anlamlıydı.

Batman'a geldiği günden bu yana günün belli saatlerinde  mesaisini makamında, günün çoğu zamanını da   halkla beraber  geçiren, iletişim kuran Vali Canalp, elbette sıra dışı bir özelliğe sahip.  Vali Canalp, kısa sürede adından  söz ettirerek  vatandaşların da takdirini kazandı. “Herkesin Valisi, Halkın Valisi olacağım” sözlerini her fırsatta yineleyen  hareket ve söylemleriyle birilerinin  Valisi olmadığını da gösteriyor.  Hepimizin bildiği gibi bir ilin yöneticisi veya bir aile büyüğü hoşgörü, birleştirici ve yapıcı sıfatlarıyla topluma ve geleceğe örnek kişilerdir, bunu büyüklerimizden hep öyle gördük. Gösterişten kaçan ve kentin bir çok alanında vatandaş gibi görünen Vali Canalp'ın  Edirne'den Batman'a sade bir törenle uğurlanmasının ardından Batman Valiliği bahçesinde karşılama töreni söylemleri, hafta sonunda Batman'daki basın mensuplarıyla tanışma faslında, “Ben herkesin Valisi olacağım” sözleri her şeyi anlatmıyor  mu?

BOĞULMALARA DİKKAT...

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte ne yazık ki Batman ve bölgemizdeki bir çok akarsularda yeniden boğulma vakaları başladı. Her yıl onlarca fidanın toprağa düşmesine neden olan  Batman çayı ve göletler can almaya başladı. Geçtiğimiz günlerde ard arda yaşanan ölümlerle sarsılan Batmanlıların elleri yine yüreklerinde. Nüfusu 600 binlere dayanan bu kentte ne yazık ki yüzme havuzları ve gençlerin dinlenebileceği alanlar parmak sayısı kadar az.  Sıcakların bastırmasıyla birlikte akarsulara serinlemek amacıyla giden gençler canından oluyor. Başta Milletvekillerinin ve yetkililerin konuya daha da duyarlılık göstermesi, tesis yapımı konusunda çaba harcamaları, ailelerinde gençlerini daha dikkatli olmalarının inancındayım.

Güzel bir hafta dileğiyle.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları