06 Nisan 2024 - Cumartesi

TOPLUMDAKİ BEREKETSİZLİK

TOPLUMDAKİ BEREKETSİZLİK

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

Ekonomik bir bereketsizlik toplumda gittikçe artıyor!

İçinde yaşadığımız bu asırda, toplumun büyük çoğunluğu rızık korkusu ile birlikte bereketsizlikten şikayet etiklerini bir çok yerde şahid oldum. Sonuç olarak insanlar neleri kaybettiklerinin farkında bile değiller ne yazık ki öyle ve bu gidişle de hiç fark edemeyecekler...

Çünkü toplum olarak Kur'an ve Sünnet dairesinden uzaklaşmasıyla faiz, zina, çıplaklık, alkol, uyuşturucu, kumar, rüşvet, hırsızlık, haram yeme gibi bu ahlâki çöküş ayyuka çıkmış durumda ve başını almış gidiyor. Her türlü haram meşru görülüp işleniyor. Cenâb-ı Hakk’ın koyduğu hudutlara riayet edilmiyor olması binaenaleyh görünen ve görünmeyen bu memnuniyetsizlik, bereketsizliğin artmasının bir sonucu.

İslam beldesi olan ülkemizde insanlar fâize alıştı ve Allah'ın emirleri artık umursanmıyor. Bu da çok tehlikeli bir durum. Halkın elindeki bütün birikimlerini fâize yatırması için büyük teşvikler var. Oysa Allah-u Teâlâ Âyet-i kerime’sinde şöyle buyuruyor:

“Yok eğer fâizi terketmezseniz, bunun Allah’a ve Peygamber’ine açılmış bir savaş olduğunu bilin.”

(Bakara Suresi Ayet- 279)

Cenâb-ı Hakk’ın en çok buğz ettiği haramlardan biri fâizdir. Fâizin azı da çoğu da islâm dininde şiddetle yasaklanmıştır. İnsanlar kolay yoldan para kazanma peşinde. Helâle harama bakmadan ve nasıl gelirse gelsin misali aldırış edilmiyor. Bu gidiş nereye? Çok şey kaybediyoruz, çoook... O kadar pervasızca hareket ediliyor ki; yaşadığımız tüm alanlarda sadece kötülük yapılmakla kalmıyor, kötülükleri meşru, haramlar helâl görülüyor ve teşvik ediliyor. Bu haramlar gadab-ı ilâhi’yi celbediyor. Resulullah (SAV) Efendimiz bizi, Kuran ve Sünnet dairesinde kurtarmaya çalışıyor fakat biz tam tersini yapıyoruz.

Hadis-i şerif şöyle buyurmakta:

“Bir memlekette zinâ ve fâiz yaygınlaşırsa, o memleket halkı Allah’ın azabını mutlaka helâl kılmış, hak etmiştir.”

(Taberâni)

Evet düşüncelerimiz gibi niyetlerimiz de çok önemli. Günümüzde insanların huzursuzluğu minnettarlık ve kanaatkarlık duygusundan gerçek sevgi, iman, ihlastan ve merhamet duygusundan uzaklaştığı bir ortamı artık siz kıyas edin. Hiçbir şey sebepsiz değildir. Maddi-zahiri sıkıntı ve bereketsizlik, fiillerimizin bir neticesidir.

Vesselam.

#
Yorumlar (2)
Aydın Orhan
08.04.2024 02:54
Tebrik ederim, çok acı bir konu ve isabetli tesbitler
07.04.2024 17:27
Çok doğru bir tespit. Allah razı olsun
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları