27 Nisan 2024 - Cumartesi

BOZUK OLUNCA MAYA, NE AR TANIR NEDE HAYA

BOZUK OLUNCA MAYA, NE AR TANIR NEDE HAYA

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

 

Yazın gelmesiyle birlikte, kabak çiçeği gibi açılan açılana, malum yaz'a girdik ya, cadde, sokaklar adeta podyum panayırı gibi ince, daracık vücut hatlarını gösteren ve renga renk giysilerle bir manken edesıyla gövde gösterişi içine giren ve öte yandan göbek çukurunu göstermekten zevk alan, avret yerlerini olduğu gibi açığa çıkaran taytları pantolon, etekleri mini şort diye giyen ve gözüne kulağına, diline, dudağına piercing takan, Allah tarafından lanetlendiği halde, vücudunun her bölgesine dövme yaptıran ve ideolojik bir yaklaşımla yaşadığı toplumun değerlerini hiçe sayarak adeta slogan atarcasına içinde bulunduğu cadde, mahalle ya da apartman sitesinde sınıfsal bir ayrışmanın aracı olarak şeytanı da koluna takmış şık bir ambalaj kutusu gibi açıldıkça açılıyorlar. 

Felaket bir zihniyet!.. 

Edep yahu!!! 

İnsanın, her şeyden önce kendi bedenine saygısı ve hürmeti olmalı. 

Netice olarak; açıklık ve saçıklık, sadakat ve güven duygusunu törpüleyen ve islami hassasiyeti zedeleyen çirkin bir hastalıktır. Bu açıdan, İlahi Kitabımız Kur'an bu uyarıyı şöyle ifade ediyor: 

“Ey Âdemoğulları! Şeytan, ana-babanızı, edep yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın. Çünkü o ve taraftarları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz biz, şeytanları, iman etmeyenlerin dostları yaptık.” 

(A’raf Suresi Ayet - 27) 

Açıkçası, böylesi ayetler yaşadığımız çelişkiyi gidermeye davet eder. İman fıtratı ehlileştiren bir gemdir. Fıtratı pervasızlığa alışmış bir nefis fren tutmaz. Perdeleri, kapıları ve kilitleri kapalı istemez. Yani ata gem vurmazsan ehil olmaz, köpek tasmalanmazsa itaat etmez, kuzuların etrafını kapatmazsan ya kaçar ya da kurt kapar. Helal dairesi keyfe kâfi ve bu alan çok genişken insan hep yasak olan dikenli alanlara girer. Bahçedeki üzüm olgunlaşınca pekmez yap, pestil yap, sirke yap, reçel yap ama fermente halini içersen sarhoş olursun. İslâm insana doğru yolu gösterir. Örtünmek zamanın veya şartlarına göre yerine getirilmesi gereken dini bir vecibedir. Bunun için giysiler insanın kimliğini ve karakterini ortaya çıkarmaktadır. 

Sevgili okurlarım, ben de bu vesile ile toplumu ifsat eden çıplaklığa dikkat çekiyor ve özellikle ebeveynleri çocuklarına karşı kendi yükümlülüklerini ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum. 

İffetsizliğin sınırı neredeyse bikininin sınırlarına kadar indi. 

Kızını dövmeyen, dizini döver. 

Nasihat /uyarı ve azarla yola getirmeli. 

Vesselâm.

#
Yorumlar (2)
Destan
28.04.2024 02:02
Allah ıslah etsin, gençlerin bu vaziyeti hiç iyi değil.. Aziz bey güzel bir konuyu gündeme getirmişsiniz. Sizi tebrik ederim.
Yolcu
27.04.2024 20:14
Tebrikler Sayın yazarım.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları