31 Ekim 2023 - Salı

ANNE BABALAR DİKKAT!!

OKULLARDA TEHLİKELİ KANLI PARA OYUNU

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

Okullarda ‘kanlı para’ akımı...

Veliler dikkat, bu oyun tehlike saçıyor!

Çocuklarınıza dikkat! Okullarda madeni parayla (Kanlı Para) oyunu diye bir oyun ile eller kan revan içinde kalana kadar çocukların bu oyunu oynadıkları ifade ediliyor.

Tik Tok isimli sosyal paylaşım sitesinde yayılan bir oyun var. Kanlı para oyunu.

Ülke genelinde birçok okulda çocuklar arasında oynanan kanlı para oyunu özelikle ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocukları etkisi altın alan bu oyun her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Bir madeni para ile oynanan kanlı para oyunu, ilk olarak çocukların ellerinde oluşan yaralanmalardan fark edildi. Tik tok uygulamasında görülüp, oynanmaya başlanan kanlı para, çocuklar arasında hızla yayıldı.

Kanlı para nasıl oynanır?

İki kişi veya daha fazla çocuğun bir madeni para ile oynadığı kanlı parada cezalandırılan çocuğun ellerinde ve parmaklarında kanamalar meydana geliyor. Bazı öğrenciler oyunun daha kanlı olması için madeni paranın etrafına bıçakla kesikler atılarak keskin bir hale getirilerek madeni paranın havaya atılması ile başlanan bu oyunda, çocuk elinin tersi ile parayı havada tutmaya çalışır. Parmaklar arasında sıkıştırılan para çocuğun kanlı para diyerek masaya üç kez vurması ile devam eder. Oyunu oynayan çocuk parayı düşürürse cezalandırılır. Ceza alan çocuk elini yumruk yapar ve masaya dik olarak koyar. Karşısındaki çocuk madeni para ile diğer çocuğun el eklemlerine kan akana kadar vurur.

Okullar velileri uyarıyor!!!

Çeşitli illerden gelen bilgiler doğrultusunda elini kıran ve yaralayan çocuklar bulunuyor. Uzmanlar, kan akmasına neden olan bu oyunun bulaşıcı hastalıklara ve enfeksiyon hastalıklarına neden olabileceğini belirtiyor. Bunun üzerine okullar velileri çocuklarının ellerini kontrol etmeleri ve oyunun zararlarını anlatmaları konusunda mesajlar gönderiyor.

Bu açıdan, açıkçası, çocuklarımızı internetin zararlı etkilerinden korumanın yolu ailede denge ve mutluluğun sağlanmasına gelip dayanıyor. Bu nedenle yeterli zaman ayırmak ve ilgili olmak gerekir. Çocuklarımızı bir rehber öğretmen gibi gözlemlemek, her konuda olduğu gibi yine çocuğunuzla kendinizin en güvenilir bir arkadaş olma zarureti öne çıkıyor. Onun en güvenilir arkadaşı siz olmalısınız. Size kulak verdiğinde söylediklerinize de değer verecektir.

Çocuklarımızı zararlı ortamlardan korumak için Bediüzzaman'ın eserleri okutulmalı.

Çağımızın büyük düşünürlerinden olan Bediüzzaman Said Nursi: Çocuklar iyi tanınmalıdır! Çünkü Bediüzzaman’ın çocuklara karşı çok özel bir sevgisi ve yakın ilgisi vardır. Bunu gösteren örneklerden birisi şu şekilde anlatılmaktadır:

Bir gün Afyon Emirdağ’da gezinirken çevresine 25 kişi civarında çocuk toplanmıştı. Bediüzzaman, yanındakilerden birisine: ‘Çocuklara söyle, n’olur bana dua etsinler! Çocukların duası Allah katında makbuldür.’ demişti. Bediüzzaman’ın bu isteği çocuklara iletilince şöyle dua etmişlerdi: "Allah’ım, Hoca Dede’ye şifa ver, onu iyileştir!’'

Bediüzzaman bir mektubunda, ‘Risale-i Nur’un fıtraten ve zamanın vaziyetine göre talebesi olacak, başta masum çocuklardır.’ ifade etmiştir.

Bu nedenle, Bediüzzaman Said Nursi, ömrü boyunca, yarının çocuklarına güzel eserler bırakmak için çabalamış. Bu çabası sonuç vermiş, Risale-i Nur adını verdiği eserler ortaya çıkmıştır. Ebeveynler Risale-i Nurları okumalı, çocuklarına okutturmalı. Bu tavsiyeyi okuyucularımızın dikkatine arz ediyorum.

Vesselâm.

 

 

     

#
Yorumlar (3)
Abdullah
31.10.2023 22:17
Allah razı olsun Aziz Bey,
Abdurrahim KAYA
31.10.2023 15:13
Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevini layıkıyla yerine getirdiğiniz için teşekkür ederiz
31.10.2023 13:58
Malesef anne ve babalar çocuklarına karşı sorumluluk taşımyor.. Allah razı olsun Aziz bey bu bilgiler çok önemli inşallah Aileler bu uyarıyı dikkate alır.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları