28 Kasım 2023 - Salı

YEREL SEÇİME DOĞRU ADAY ADAYLARI

YEREL SEÇİME DOĞRU ADAY ADAYLARI

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin aday adayları bilgi ve birikimlerini projelerini yerel basında, mail yoluyla, WhatsApp’ta ve kısa mesajlarla gövde gösterisi içinde olduklarını görmekteyiz. Bu nedenle adayların başvuruları parti içerisinde belirli kriterlere bağlıdır. Aslında bu kriterler elastiki bir durum hali gibi. Benim burdaki bakış açım ve garipsediğim konu şu... Aday adaylarının birçoğu niyetlendiği koltuğu taşıyabilecek donanımda mı, değil mi... 

Aday adaylarının bir çoğunun, Belediye başkan adayı olarak gösterilmeyeceğini bilirler. Ama bu statüye aday olmak bile kariyer için önemli kazançlar elde etme düşüncesiyle mevcut makamını veya ticari hedeflerini yükseltmenin en basit yolunun “aday adayı” olmaktan geçtiğinin hesabı içinde olduklarını burdan ifade etmiş olayım. Kimse kusura bakmasın ama şehrin yerelinde halen “ceketimizi koysak bile seçilip kazanırız” mantığı ile veya liyakat yerine lobi, iş bilme yerine Ankara referans alınıyorsa bu şehrin daha çok yol kat etmesi gerekmekte.

Seçmenin memnuniyeti ve beklentisi hangi parti kimi aday gösterecek, hangi parti kimi destekler, parti liderleri mevcut belediye başkanın devamını mı veya değiştirilmesini mi ister. Acaba yeni aday kim olabilir diye bir merak sardığı görülmekte. Genel anlamda görülen o ki, Belediye Başkanlığı yarışı AK Parti ve 
HEDEP’in adaylarının arasında geçeceği görülmekte ve bu iki partinin de aday konusun da, ince eleyip sık dokuyacakları kesin. Bu realiteyle seçim işleri, aynı zamanda bir tecrübe işi olduğu gibi adayların liyakati, tecrübesi, cesareti ve projeleriyle insanlara güven oluşturacağı kişilerden seçilmesi gerekir.

Bu açıdan, Kurumsal ve bireysel kapasite geliştirme ve kamuoyunun kentleşme konusundaki farkındalığının hayata geçirilmesi ve projelerle vatandaşın beklentilerine ve acil ihtiyaçlarına daha fazla yanıt verebilme yeteneği ile yerel hizmetlerin etkinliğinin çevrimiçi yönetim sistemleri yoluyla güçlendirilmesi ve kentin tüm sorunlarıyla ilgili halkın hizmetinde olabilecek liyakatlı ve cesaretli bir belediye başkan adayının profilinin ortaya çıkacağı kanaatindeyim. Bu seçimde seçmenlerin hizmet anlayışı ön planda olacağı gibi, siyasi düşünceden uzak. Batman'ı marka haline getirebilecek bir adayın desteklenip seçilmesi gerekliliğinin farkı ortaya çıkacağı düşüncesindeyim.

Genel olarak sahaya çıktığımda sahada insanların gerçek gündemi ekseriyetle ekonomi ama gençler arasında yaptığım anket araştırmasına göre; Belediye hizmetlerinden memnun olup olmadıklarına ilişkin elde ettiğim bilgiler doğrultusunda; Her ne kadar olumlu veya olumsuz eleştiri olsa da, genç kuşağın belediye hizmetlerinden memnun olduklarını ve göze çarpan bir seçmen kitlesinin mevcud olduğu aşikardır.

Dobra dobra seçimler ile ilgili analiz yapmaya devam edeceğim.

Seçmen bir karar verecek. 
Hizmet mi... 
Siyasi düşüncemi.

Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Vesselam.

#
Yorumlar (4)
29.11.2023 06:06
Bu göreve kim talip olursa. Liyakat ve işin ehli ve Allah korkusu olmalı.
Abdurrahim KAYA
28.11.2023 19:31
Üstad Bediüzzaman Hazretleri: -Euzubillahimineşşetanivessiyaset- "Recm edilmiş siyasetten sana sığınırım Yarabbim" der. Selametle ✋,
Allah'ın bir kulu
28.11.2023 18:20
Değerli yazarımız ağzınıza, yüreğinize sağlık, Allah sizlere sağlık sıhhat ve afiyet versin inşallah.
28.11.2023 16:41
Liyakatlı ve Batmana gerçek manada hizmet edecek insanlara ihtiyaç var.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları