06 Şubat 2024 - Salı

RİSALE-İ NURLARA EKMEK GİBİ, SU GİBİ, HAVA GİBİ İHTİYAÇ VAR

RİSALE-İ NURLARA EKMEK GİBİ, SU GİBİ, HAVA GİBİ İHTİYAÇ VAR

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

Sosyal medyada, liseli ve üniversiteli gençlerle yapılan sokak röportajını izledim. Röportajda: Allah'ın üç ismini sayabilir misiniz? Sorusu üzerine; uzatılan mikrofona özelikle bir çok üniversiteli ögrencinin benzer ifadeleri şöyle: Bu sorulara çok uzağız. Dini inancımız yok. Hissiyat olarak bir şeylere inanıyoruz ama bu sorulara cevap vermemiz doğru olmaz. Biz deizme inanıyoruz. Ve diğer farklı röportajlarda ise gençlerin büyük çoğunluğu Allah'ın 99 isminden üç tanesini bile bilmediklerini veya Allah'ın ismini biliyorum diyenlerin de cevapları: Abdullah, Ömer, Hasan, Ebu Talip, Mustafa, İbrahim ve Muhammed gibi Allah'ın isimleri bunlar diye ifade etmeleri gençlerimizin acınacak durumlarına karşı çok derinden etkilendim ve üzüldüm. Fazla uzatmayayım, durum genel olarak böyle.

Dinin temel esaslarının inkâr edildiği, şu hengâmede; Özellikle gençler üzerinden planlı ve çok yönlü tatbik edilen deizmle ilgili lehte ve aleyhteki bu sapkın görüşlerin etkilemede çok büyük faktörlerinin olduğu aşikârdır. Sadece teorisi değil aynı zamanda pratikte de genç neslin üzerinden, Allah’ın hayatta rolü olmadığını iddia eden ve hayat nizamını insanların kendi akıllarından belirlediği bu sistemde “Deizm” fikir akımları artırmaktadır.

Bu asrın şiddetli yangınında manevi eğitim almamış genç nesilleri hızla kaybediyoruz. Deizm virüsüne karşı okullarda klasik yöntemlerle okutulan din kültürü ve ahlak dersleri gençlerin ruhundaki yaraları tedavi edememekte. 
Bu açıdan, gençlerin yaralarını teşhis ve tedavisinde, Risale-i Nurların içerik olarak evrensel bir nitelik taşıması ele alış tarzı, fenni konularının ve muhtevasındaki inceliği, iman hakikatlerinin anlayış biçimi gençlerin ruhunu okşaması gibi, akıl kalb, ruh ve diğer bütün duygulara hitap etmesi nedeniyle, İlköğretim, Lise ve Üniversitelerde Risale-i Nurların seçmeli ders olarak okutulup, uygulandığı takdirde 
etkisini ve gücünü kısa bir zamam zarfında görmek mümkün olacaktır. 

İmam Şafii (R.A)'nin dikkat çekici ifadesi:
"Hak ile meşgul olmazsan batıl seni istila eder.” 

Kısacası, gençlerin yollarına döşenen ve batıdan ithal edilen, Deizm ve Ateizmin ve diğer fikir bozukluğu izmlerin pençesinde kıvranan ve gerçekten de fikir sancısı çeken herkese, Risale-i Nurlara ekmek gibi, su gibi, hava gibi şiddetle ihtiyaç vardır. 

Bizler gerçek manada "oku” emrini gereği gibi ilmen, amelen, ahlaken temsil edip ve hayatımıza tatbik edebilirsek/kalbimize nakşedebilirsek sapkın inkarcı deizm ve diğer akımlar boşluk bulup kafamızı, kalbimizi istila edemezler.

Selam ve dua ile.

#
Yorumlar (3)
Abdurrahim KAYA
07.02.2024 08:44
Sayın Yazarım! Bu deist dediğiniz çocuklar Müslümanların çocukları mı, yoksa Deist olan insanların çocukları mı? Sorumluluk sahiplerine Çok DİKKAT!!! çekici bir konuya değinmişsiniz, kaleminize sağlık.
06.02.2024 15:16
Kur'an'ın tefsir-i olan Risale-Nur, insanın duygu ve azalarını çalıştıran bir elektrik gibidir. Hayat öyle bir san’attır ki, onu Allah’tan başka kimse yapamaz ve taklit edemez.
Zahad arma
06.02.2024 14:46
Teşekkürler bu güzel yazınız için. Evet insanın ve özellikle gençlerin bu asırda bu eserlere olan ihtiyacı zaman geçtikçe daha çok anlaşılmaktadır. Çünkü insanlık dinsiz yaşayamaz . Yaşarsa çok zararlı bir hal alır. Din insanın ahlaklı olması içindir.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları