16 Ocak 2024 - Salı

SAYIN NASIROĞLU! ALIN SİZE İKİ ALTIN VİZYON PROJE!

SAYIN NASIROĞLU! ALIN SİZE İKİ ALTIN VİZYON PROJE!

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

Bilim ve teknoloji son hızla ilerlerken, insanlık her alanda kendini geliştirirken iyi bir şehir nasıl planlanır marka haline nasıl getirilir diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Özelikle marka şehirlere dikkatli bir şekilde bakınca bir şehri güzel ve yaşanabilir kılmanın yegane düsturu liyakatlı ve işi bilen dürüst yöneticilerin şehirleri bir şölen havasında büyütür ve geliştirir. Her şehrin güzel yönlerini çevreleyen doğası ve tarihi yapıları vardır. O şehrin bir motifi ve insanı barındıran özelliğinin yeniliklere ve gelişime açık bir şehir farkındalığını ortaya çıkarabilmeli. İşte benim şehrim, İşte benim hayalim bu diyebileceğimiz büyük projelerle Batman'ı bir marka haline getirebilmek.

Peki bizler Batmanımızı bir marka şehir yapabilir miyiz? 
Evet yapabiliriz.

Nasıl mı? Vizyon Projelerle...Açıklayayım:
Batman için büyük bir şans olan ve uluslararası standartlarda yıllarca bilgi birikimi tercübesiyle İşveren/Girişimci ve büyük projeleri hayata geçiren Fernas Şirketler Gurubu Başkanı ve Milletvekilimiz Sayın Ferhat Nasıroğlu ve diğer milletvekillerimiz ile vizyon projelerle, Batman şehrimizi marka haline getirebiliriz.

Batman'ın gelişim ve dönüşümüne engel olan ve yıllardır çözülemeyen tren rayları ve Kentsel dönüşüm odaklı iki altın vizyon projeyi; İktidar Milletvekili ve Batman sevdalısı Sayın Ferhat Nasıroğlu, Akparti sıralarından Milletvekili seçilen ve daha sonra Hüdapar'a geçen Batman Milletvekili Sayın Serkan Ramanlı ile birlikte Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, Batmanlı işadamları, diğer Milletvekillerimizin dikkatlerine sunuyorum.

Batman için aşağıda belirtilen vizyon projeler hayata geçirilirse, doğuda güzel şehirler denince akla ilk gelecek marka şehir Batmanımız olacaktır.

İKİ ALTIN VİZYON PROJE!

1'nci altın vizyon proje; Yıllardır kangren haline gelen ve şehri ikiye bölen ucube tren rayları/şehir merkezinden geçen demiryolu, hem ulaşımda büyük sıkıntılara yol açmakta hem de görsel bir kirlilik oluşturmaktadır. Geçmişte ilimizde demiryolu inşa edilirken, kentin bu kadar büyüyüp gelişeceği tahmin edilemediğinden bu gün şehir merkezinde kalan ve kesiştiği pek çok yol kapatılmış ve genel anlamda trafiği engelleyen ve kazalara davetiye çıkarıp, insanlarımızın ölümüne neden olmaktadır. Bu açıdan şehrin gelişip ferahlayacağı, batıdan doğuya, doğudan batıya modern bir görüntü kazanması için şehir merkezinden geçen tren rayları şehir dışına çıkarılmalı ve bu güzergahlara yeni yollar, bulvarlar ve yeni yapılara uygun imarla şehrin görüntü kirliliği tamamen ortadan kaldıracak ve yerine çocuk oyun alanları, basket ve futbol sahaları, park ve bahçelerin düzenlenmesiyle, Batmanımıza
yakışır bir gelişim projesinin ilk adımı atılmış olacaktır.

2'nci altın vizyon proje; Batmanımızı marka şehir haline getirecek ve şehrin merkezinde olan, ilk etapta Yeni Mahalle, Meydan Mahallesi, Raman Mahallesi ve Ziyagökalp Mahalleleri Kentsel dönüşüme girmesi veya hayata geçirilmesi durumunda şehrin ağırlık merkezini ortaya çıkaracaktır. Bu projenin gerçekleştirilmesi demek Batmanımız için, iyi şehir yönetiminin olduğunu ve şehrimizi diğer şehirlerden ayıran marka özellikleri de ortaya çıkacaktır. Geleceğin şehirleri, gelecek nesiller için de yaşanabilir kılmayı hedefliyor olmak, sadece yapılarıyla değil, içinde yeşeren yaşam verimliliğiyle birlikte, yenilikçi çözümlerle elde edilebileceği unutulmamalı. Marka kentler, altyapı ve üstyapı sistemleri ile birlikte nüfus artışı, enerji tüketimi, kaynak yönetimi, çevresel gelişimi bir anlamda şehrin sanayileşmesine de katkı sunacaktır.

Gelişmiş ve gelişmekte olan şehirlere bakıldığında, Batmanımız yıllarca ihmal edilmiş bir şehir konumunda olduğunu görebilmekteyiz. Bu nedenle, Batman Sevdalısı Sayın Ferhat Nasıroğlu Batman'da, Ankara'da Ve Batman isminin zikredildiği her ortamda Milletvekili seçilmeden ve seçildikten sonra her zaman bu cümleyi: "Kişisel talepler yerine memleket yararına olacak büyük projelerle bana gelin, Batman’da büyük bir enerji olduğunu ve bu enerjinin harekete geçmesi için zamanın geldiğini" zikrettiğine dair tüm Batmanlılar gibi bende şahidim. 

Biz Batmanlılar olarak Sayın Nasıroğluna sesleniyoruz!!!
Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve yardımcısı olan Sayın Zekeriya Kaya'yı ve Batmanlı işadamları, eski ve yeni bürokratları, eski ve yeni milletvekillerimizi
arkanıza alarak, alın size kişisel talepler yerine memleket yararına olacak vizyon projeler!!! 

Tüm Batmanlılar olarak bu projelerin hayata geçirilmesinin arzusu ve beklentisi içerisindeyiz.

Selam ve dua ile.

#
Yorumlar (4)
Mirhow e delal
16.01.2024 20:17
Sayın Aziz hocam çok kıymetli 2 projenizi destekliyoruz sayın milletvekillerimizle birlikte çok güzel işler yapılabileceğini düşünmekteyiz. Yeter ki Gönül istesin.
Abdurrahim KAYA
16.01.2024 19:31
Ulaşım değil BULaşım olmuş, şu hemzemin geçitleri ya komple kapatılmalı ya da hepsi açılmalı, ya da alt geçit-üst geçitler yapılmalı, ilin idarecilerini bir saatliğine Çamlıtepe Mahallesindeki Yaşam/Jiyan parkın önündeki demiryolu üstünden geçen yaşlı, ge
16.01.2024 15:55
Çok güzel iki proje, Batmana hayat verir. Kaleminize sağlık Aziz bey…
16.01.2024 15:48
Aziz Arslan hocam, çok güzel iki projeyi gündeme getirmişsiniz.. Gerçekten bu iki proje hayata geçirilmesi durumunda, Batman yaşanılabilir bir marka şehir olur.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları