17 Ekim 2023 - Salı

ÇOCUKLARINIZA FİLİSTİNİ ANLATIN

ÇOCUKLARINIZA FİLİSTİNİ ANLATIN

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 6 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

Yüzyıl önce, Ortadoğu'nun bir bölümünün hakimi olan Osmanlı İmparatorluğu'nun Birinci Dünya Savaşı'nda yenilmesinden sonra İngiltere, Filistin olarak bilinen bölgenin kontrolünü ele geçirdikten sonra ingiliz gazetelerinin "Kudüs bir daha asla Müslümanların eline geçmemeli" başlıklı haberlerinden sonra, İngiliz sömürge bakanı William Ewart Gladstone'nin avam kamerasında: Bu Kur’an, Müslümanların elinde bulunduğu müddetçe biz onlara hâkim olamayız. Ne yapıp edip, bu Kur’an’ı onların elinden sukût ettirip ortadan kaldırmalı yahut Müslümanları ondan soğutmalıyız” demiş. İşte bu yüzyıllık meselenin özündeki İslam düşmanlığının bir delilidir.

İslama ve Kur'an'a düşman olanların kurdukları şeytani tuzaklarını deşifre eden Kur’an’ın bazı ayetlerinin ifadesiyle hakikati anlamaya çalışalım:

“Ey iman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları dost/veli edinmeyin. Çünkü onlar birbirinin dostudur.  Sizden kim onları dost edinirse, kesinlikle onlardan olur.” 

(Maide Suresi Ayet -5/51)

“Sizin dostunuz/veliniz ancak Allah’tır, Resulüdür ve iman edenlerdir; onlar ki Allah’ın emirlerine boyun eğerek namazlarını dosdoğru kılarlar ve zekâtlarını tam verirler.” “Kim Allah’ı, Resulünü ve iman edenleri dost edinirse (bilsin ki) galip gelecek olanlar Allah’ın taraftarlarıdır.” 

(Mâide Süresi Ayet -5/55-56)

“Rabbimiz Allah’tır” dedikleri için eza-cefa gören, yurtlarından sürülüp öldürülen müminler Kur’ân’da sıkça zikredilir (Hacc 22/40; Mümin 40/28; Burûc 85/1-9 vd.)

Şimdi bu ayetler ışığında Filistinin Müslümanlar için neden, bu kadar önemli olduğunu ve kendi tarihi köklerine sahip olabilmenin ve Filistin'in Enbiya yurdu olduğunun ve Peygamberlerin atası Halilurrahman İbrahim (a.s)'ın Filistin'e hicret ettiğini ve orada uzun müddet yaşadığını çocuklarınıza anlatın.

Mescid-i Aksa'nın ilk kıblegah olduğunu ve İsra Hadisesi'nin Mekke'den Kudüs'e (Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya) gidilen yolculuk olduğunu çocuklarınza anlatın.

Peygamber (sav) Efendimizin bütün Peygamberlere imamlık yaptığı mescidin Mescid-i Aksa olduğunu ve yüzlerce ayete konu olan Mescid-i Aksa bizim temel inanç meselemiz ve Filistin'in hak ile batılın savaşı olduğunu ve bu davanın kuru hamaset değil, şeref meselesi olduğunu. Bunu pankartlarla yürüyüşlerle değil, yürekten dava edinmekle olduğunu, Filistin davasının sadece Filistinlilerin değil, Kürey-i Arzda bulunan bütün İslam Alemin davası olduğunu ve ibadet için yolculuğa gidilecek üç mescidden birinin Mescid-i Aksa olduğunu, Mescid-i Aksa'nın 144.000 m² olduğunu, 800 bin kişiyi sığdırabildiğini ve Mescid-i Aksa'da kılınan Namazın Elli Bin sevabı olduğunu çocuklarınıza anlatın.

Ashab-ı Kiram'ın Peygamber (sav), Efendimiz'e "Senden sonra nerede yaşayalım?" diye sorduğunda, "Kudüs civarında yaşayın," hadisini çocuklarınıza anlatın.

Lut Peygamber'in kavmine azap indiği vakit Allah'ın emriyle hicret ettiği ve Kur'an-ı Kerim'de mübarek topraklar denen yerin Filistin olduğunu çocuklarınıza anlatın.

Dünya'ya hükmeden Süleyman Peygamber'in Dünya'nın her tarafını Filistin'den yönettiğini ve karınca ile yaşadığı meşhur kıssanın Filistin, Aşkelon şehrinde bulunan Vadi- Enneml (Karınca Vadisinde) yaşandığını çocuklarınıza anlatın.

Davut Peygamber'in Filistin'de yaşadığını ve Kur'an-ı Kerim'e konu olan meşhur mihrabını Filistin'de yaptığını çocuklarınıza anlatın.

Musa Peygamber'in kavmine mukaddes topraklara gidin dediği yerin Filistin olduğunu çocuklarınıza anlatın.

Zekeriya Peygamber'in Rabbine niyazlarda bulunduğu mihrabın Filistin'de olduğunu çocuklarınıza anlatın.

Hz. Meryem'in iltifatlara nail olduğu yerin Filistin'de olduğunu ve Hurma ağacının altında, Hz.İsa (a.s)'ın kutlu doğumunun gerçekleştiği yerin Filistin'de olduğunu ve Hz.İsa (a.s)'ın israiloğullarından kurtulunca göğe yükseldiği yerin Filistin'de olduğunu ve Ahir zamanda, Hz.İsa (as)'ın ineceği Lut kapısındaki, Ak minare'nin olduğu yerin Filistin'de olduğunu ve yeryüzünü talan edecek olan Ye'cüc ve Me'cüc kavminin uğrayacağı yerin Filistin olduğunu çocuklarınıza anlatın.

Kudüs'ü işgal eden Haçlılar komutanı Arnold, Hac yolunda kafilelerin önünü kesip, kervanları yağmalayan, müslüman erkekleri öldürüp kadınları taciz eden ve sonra şu ifadeyi kullanarak, "Söyleyin Muhammedinize, sizi korusun" diyerek meydan okuması üzerine... Sultan Selahaddin Eyyubi ordusunu toplayıp, (Kerak Filistin Hıttîn'de), Arnold'u yakalayıp ve "Muhammed (sav)'nin adına ümmetinin fedaisi işte benim ve cenk meydanında Arnold'un boynunu vurarak. Kudüs'ü haçlıların elinden alan İslam Kahramanı, Sultan Salahaddin Eyyubi'yi çocuklarınıza anlatın.

Filistini işgal eden, İngiliz sömürge bakanı William Ewart Gladstone avam kamerasında Kur’an hakkındaki hainane planına karşı, Bediüzzaman Hazretleri;

“Ben Kur'an’ın sönmez ve söndürülmez ebedi bir mucize olduğunu dünyaya ilan edeceğim.” sözünü çocuklarınıza anlatın.

Filistin davası kuru bir toprak meselesi değildir ve sadece Filistinlilerin omuzlarında taşımaları gereken bir dava da değildir. Bu dava tüm ümmeti ilgilendiren ve inançla bağlantılı bir davadır. Dolayısıyla Filistinlilerin tamamı bu davayla ilgilerini kesseler bile yine İslam ümmetinin Filistin davasına sahip çıkması ve Siyonist işgale karşı mücadele edilmesini çocuklarınıza anlatın.

Rabbim Müslümanları Salahaddin Eyyubi gibi Filistin davasında şuurlu bir şekilde sahiplenmeyi nasip etsin inşallah.

Amin, Amin, Amin.

#
Yorumlar (4)
Abdurrahim KAYA
18.10.2023 14:05
Sayın Yazar! Filistinliler topraklarını sattılar mı yoksa Siyonist İsrail ve İngiltere işgal mi ettiler? Bu olayın perde arkasını da izah ederseniz sevinirim. Kolaylıklar diliyorum.
17.10.2023 23:17
Zalim kâfir yahudiler için yaşasın Cehennem Filistin müslümanların davasıdır.
Bir dost
17.10.2023 18:59
Allah sizlere ve kaleminize kuvvet versin.
17.10.2023 17:46
Allah razı olsun Aziz bey.. çok güzel bilgiler. Filistin, Kudüs ümmet davasıdır. İşgalci İsrail karşı ümmet birleşmeli.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları