01 Nisan 2024 - Pazartesi

SEÇMENDEN AK PARTİYE BÜYÜK BİR UYARI!

SEÇMENDEN AK PARTİYE BÜYÜK BİR UYARI!!!

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde  milyonlarca seçmen oy vermek için sandık başına giderek tercihte bulundular. 

Ortaya çıkan tablo CHP Genel Merkez Yönetimini memnun ederken, AK Parti Genel  Merkez Yönetimini ise ciddi bir şekilde hayal kırıklığına uğrattığı görüldü. 

Süleyman Demirel’in meşhur bir sözüyle başlamak istiyorum: "Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur." Bu değerlendirmeyi ise farz-ı misaller üzerinden gerçekleri terazinin öteki kefesinin ağırlığına bakarak bağlayıcı etkisini değerlendirmekle mümkün olacak. 

AK Parti'nin ülke genelinde geçen seçime göre önemli ölçüde bir oy kaybı eğilimini gösterdi. Özelikle ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahalılığının yansıması mevcut oy verme davranış biçimini de ortaya çıkarmıştır. 

Seçmenlerin tepkisini anlamak ve tahminde bulunmak zor olmasa gerek. Bu etkinin oy verme davranışı üzerindeki etkisi kuşkusuz ekonomideki kötü gidişatın faturasını Ak Parti'ye ağır bir şekilde sandıkta göstermiştir. 

Ak Parti sandıkta istediği sonucu neden alamadı ve etkileri nelerdir: 

Vatandaşların AK Parti'ye yönelik oy tercihini etkileyen en önemli faktörlerden biri de; Ekonominin kötü gidişatı, işsizlik, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesi, emeklilerin maaş taban aylıklarının tam olarak iyileştirilmemesi ve emekli memurlara seyyanen zam verilmemesi, kurumlara/ devlet dairelerine liyakatsiz işin ehli olmayan atamaların yapılması, israf ve savurganlığın önüne geçilmemesi, kentsel dönüşümdeki sıkıntılar, personel alımında mülakatın kalkmaması ve son yıllarda artan ayrışma ve kutuplaşmalar. Bu sebeplerden dolayı seçmen sandıkta bir uyarı bir mesaj veriyorum dedi. 

Bu açıdan, CHP'nin güçlenmesinde AK Parti'nin oy kaybına katkıda bulunmuş olmasındandır. Açık ve net bir şekilde ifade etmeliyim ki CHP başarılı bir oy oranını elde etmiş değil seçmen sadece bir uyarı ve bir tepki oyu verdi. Bu nedenle Ak Parti iktidarı muhakkak oy kaybının sonucunun analizini yapacaktır ve eski moduna dönebilmesi için büyük bir ders çıkaracağı kanaatindeyim. Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

Selam ve dua ile.

#
Yorumlar (2)
Abdullah
01.04.2024 16:03
Büyük oranda doğru tespitler. Şimdi AK parti ve destekçileri mutlaka külâhlarını önlerine koyup adam gibi nerede hata yaptıklarını inceleyip ona göre düzeltmeyi yapmalılar yoksa sonları Allah korusun aynı Anap gibi olur belki daha berbat.
Adalet arıyorum
01.04.2024 15:55
Kıymetli yazarım tespitlerinizin hepsi yerinde, umarım ders çıkarılır. Ama öncelikle kendi menfaatini önde tutanların uzaklaştırılması lazım.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları