01 Temmuz 2023 - Cumartesi

Sayın Ferhat Nasıroğlu ile sayın Serkan Ramanlı'ya açık mektup!

Sayın Ferhat Nasıroğlu ile sayın Serkan Ramanlı'ya açık mektup!

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 5 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

Toplu Konut Kentsel Dönüşüm Projelerinde Batman neden üvey evlat muamelesi görüyor? Günümüzde barınma ihtiyacı, tüm dünya genelinde yurttaşlarına imkânları ölçüsünde sunması gereken bir insani hak olarak kabul edilmektedir. Bu açıdan bakıldığında konut konusunu Bakanlarından, Milletvekillerinden, Mülki İdarecilerinden, bireylerinden başlayarak ailenin ve toplumun her kesimini kapsayan, yaşam biçimlerini tasarlayan, sosyal bütünlüğü önemseyen özgün kentleşme modellerinin toplumsal tabana yayılabilmesi için doğru bir imar planı ile mümkündür.

BARINMA İNSANIN EN TEMEL İHTİYACIDIR..

Batman şehri, bir çok ilin nüfusundan daha fazla bir nüfusa sahip olduğu, bir çok yerde olmayan bir alt yapı olanakları mevcut ve gelişime açık bir il konumundadır. Toplu Konut Geri Dönüşüm, neden iller arasında farklılık gösteriyor? Bazı illere, kentsel dönüşüm konusunda muazzam imkanlar sunuluyor. Bu nimetten faydalanan illeri gördükçe şunu da söylemekten kendimi alamıyorum. İnsanın aklına bu soru gelmiyor değil Batman sahipsiz mi(?) Toplu Konut uygulamalarının gelecekteki gelişimi açısından önemli olduğu varsayılan bazı konu ve kavramlar üzerinde çalışmalar yapılması önem arz etmektedir. Nitekim kaçak yapılaşma, plansız kentleşme yıllardır Batman'da kronikleşmiş bir sorun. Batman'ın gelecek 100 yılını kapsayan yeni bir planlama ve şehir projeleri geniş bir kapsamda ele alınması gerekiyor. Batman’ın en önemli sorunu nedir diye sorar isek; En önemli ve yeknesak sorun bana göre işsizlik sorunu ve daha sonrası sulak tarım arazilerimizin gereksiz imara açılmasıdır. Verimli ve ekilebilir alanları betona feda edilmesidir.

Yeni konut projeleri:

Ahirette İman Dünya’da Mekân demişler.

Bu kapsamda gaye yeni bir kentsel yerleşim alanı ve lüks konutlar yapılmak isteniyorsa, Batman'ın gelişim ve değişimi kapsamında rol model olacak büyük bir alanı kapsayacak kentsel dönüşüme girmesi mutlak suretle olmazsa olmazlardan, kent merkezinin can damarlarından, Yeni Mahalle, Meydan Mahallesi, Raman Mahallesi, Ziya Gökalp Mahallesi, Şirinevler Mahallesi. Bu ifade ettiğimiz mahalleler kentsel dönüşüm projesine dahil edildiğinde, geniş alanları bir düşünün! İçinde yeşil alan parklar, oyun alanları, okullar, spor aktiviteleri için yürüyüş alanları, sağlık ocakları, ibadethaneler, butik işyerleri... Batman'ımız trafik açısından da AVM'lere ve ana şartellere bağlanacak geniş caddelere kavuşacak. Batman'a ayrı bir güzellik ve ferah katacak, Batman'ımız; Diyarbakır, Gaziantep vs. diğer büyükşehirlerimiz gibi örnek şehirlerin arasına girecektir. Eski mahallelerimiz depreme dayanıksız bir durumda olmaları, dar sokakları, çürümeye terk edilmiş bu yapılar merkezi konumda olmaları hasebiyle Batmanımıza hiç yakışmıyor. Çünkü geri dönüşüm toplu konutlarda ailelerin konut içinde ve çevresinde özellikle mekânsal, çevresel kalitenin temel, bütüncül psiko-sosyal boyutunu elde edebilmek için Batman'ı marka haline getirecek bu projeleri hayata geçirebilecek ve uluslararası standartlarda yıllarca bilgi birikimi tecrübesiyle bu sektöre yabancı olmayan İşveren/Girişimci olan Batman Milletvekilimiz Ferhat Nasıroğlu bu dönemde Batmanımız için bulunmaz bir fırsattır. Hukuki işlevsellik bakımından da Batman Milletvekilimiz Av. Serkan Ramanlı ile el ele verip halkımızla birlikte hareket edilirse apayrı/örnek bir Batman oluruz.

Ey TOKİ!

Toplu Konut Kentsel dönüşüm projelerinden, Batman hak ettiği payı vermeli. Mutlak surette Batman'ımız için kentsel geri dönüşüm projelerinin hayata geçirilebilmesi ve sağlıklı yürütülebilmesi için Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'in desteğini alarak Sayın Nasıroğlu, Sayın Ramanlı, Sayın Valimiz hep birlikte ellerini taşın altına koymalılar, tüm şartları zorlamalılar. Her kesimden destek alınmalı, yukarıda ifade ettiğimiz eski merkez mahallelerin durumlarının yerinde incelenip etap etap yapımına geçilmesi ve projelerin Batman'a kazandırılması adına, Batman halkının büyük bir beklentisi olduğunu buradan ifade etmek isteriz. Bu projelerin hayata geçirilmesi durumunda Batman halkının müthiş desteğini hem siyasilerimize hem de devlet erkanına samimiyetle olacaktır.

Selam ve muhabbetle.

#
Yorumlar (2)
02.07.2023 17:32
Sayın kıymetli yazarım, bir Batmanlı olarak çok önemli bir konuya temas ettiğiniz için sizlere de ayrıca teşekkür ederiz. Faruk Kaya.
Abdurrahim KAYA
02.07.2023 16:21
Etkili ve yetkili tüm Batmanlılara açık bir mektuptur. Sayın yazar! kaleminiz tükenmesin, emeğinize sağlık.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları