05 Mart 2024 - Salı

ÖLÜM YOK OLMAK DEĞİL, BİR MEKÂN DEĞİŞİKLİĞİDİR

ÖLÜM YOK OLMAK DEĞİL, BİR MEKÂN DEĞİŞİKLİĞİDİR

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

 

Ölüm konusunu düşünüp ele aldığımızda dikkat çekici şu hususiyet ortaya çıkıyor. Ölüm hayatı bir mekan değiştirmedir misalen bir alemden başka bir aleme geçişi sağlayan tıpkı evin bir kapısını kolaylıkla kapatıp, başka bir mekanın kapısını kolaylıkla açması gibidir. 

Hayat ne kadar hızlı değişirse değişsin hiç değişmeyen gerçekler de var... 

Ölüm, zaman, mekan vs. gibi. 

Yüce Kitabımız Kur'an-ı Azimmuşşan da belirtildiği üzere ve hakeza Peygamber Efendimiz (sav) ölüm ve ecelin; berzah alemine bir geçiş olduğunu, bizlerden önce gitmiş dost ve akrabalara kavuşmak için bir mukaddime olduğunu ifade eder.  

Merhum Şair Necip Fazıl bir şiirinde ölümü ne güzel dile getirmiş:
Ölüm güzel şey. Budur perde ardından haber. Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber? 

Bir şey için yaşamak veya ömrümü bir şeye feda etmek zorunda mıyım diyebilirsiniz? Ancak şu bir gerçektir ki, Ahirette hiç kimse; Dünyada az yaşadım, çok yaşadım derdinde olmayacak. Herkes geçen hayatının, ne kadarını hayırla ne kadarını şerle doldurduğunun derdinde olacak. Zira dünya hayatı insanlar için tıpkı bir sermaye olarak elde edeceği kazançlarla bir mekan değişikliğindeki yerinin belirlemesi gibidir. Bu açıdan ahiret mekanı ya Cennet bahçelerinden bir bahçe, ya da Cehennem çukurlarından bir çukur olduğu hakikati; 

ehl-i iman ve ehl-i inkâr için kesin ve kuvvetli bir şekilde ahiretin varlığını göstermektedir. 

Dolayısı ile Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri her konuda olduğu gibi, Ehli imanın ölüm konusunu ve izahını ortaya koyarak şu ifadeyi buyurmuştur: 

“Herkesi korkutan, en korkunç tevehhüm edilen ölümün yüzüne baktım. Nur-i Kur’an ile gördüm ki, ölümün peçesi gerçi karanlık, siyah, çirkin ise de, fakat mü’min için asıl siması nuranidir, güzeldir gördüm.” diye dile getirmiştir. 

İmam-ı Gazali Hikmetli bir sözünde derki:
"Atalarının dindarlığı ile kurtulacağını sananlar, babalarının yemesi ile doyacağını zannedenler gibidir." 

Eeeee vur patlasın çal oynasın misali gününü gün et daha sonra ahiret mekânımda güzel olsun. Var mı böyle üç kuruşa beş köfte!!! 

Bu dünyada rahat etmek isteyen mekan sahibi olsun; Ahiret hayatındaki mekanda da rahat etmek isteyen ise iman sahibi olsun. 

Selam ve dua ile.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları