02 Ocak 2024 - Salı

BU GÂVUR DEDİĞİMİZ İNSANLAR

BU GÂVUR DEDİĞİMİZ İNSANLAR

Yazar - AZİZ ARSLAN
Okuma Süresi: 4 dk.
AZİZ ARSLAN

AZİZ ARSLAN

-
Google News

Avrupa ülkelerinin çoğunluğu olmasa da bazı hiristiyan kiliseleri, yılbaşı kutlamasını kaldırmış. Gâvur dediğimiz o ülkenin insanları noel müziklerini bile susturmaya çalıştılar. "Filistin'de katliam var, eğlence zamanı değil" diye cadde ve sokaklarda çırpınırcasına dile getiriyorlar.

Yahu bu gavur kişilere ne oluyor?
Filistin için akıl almaz şeyler yapıyorlar.
Gavur avrupa teknoloji ve icatları ile hep öndeler. Bu gavur ülkelerin vatandaşları şimdi de Filistin için destek ve icraatlarıyla yine müslümanların önüne geçerek adeta bir buluşa daha imza atıyorlar gibi.

Ah bu müslümanlar ah!
Hani meydanlarda şaha kalktığımız olağanüstü enerjimizle kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD, slogan ve boykotların yerini yılbaşı hazırlıkları, özelikle İstanbul Ortaköy, Kadıköy ve Taksim-İstiklal Caddesi insan seli oluşan kutlamlarıyla eğlence, oyun mekanları, televizyon ekranları başında türlü türlü yiyecek ve içeceklerle gel keyfim gel, güya yeni yıla girdik ya? Biz müslümanlar eğlenirken elin gavuru yine boş durmadı icraatları, duruşları, samimiyetleriyle uzun uzadıya caddelerde çocuk katilleri siyonist İsrail'e boykot ifadeleri ve oyun, eğlence, müzik noel ayinlerini Filistin için kutlama yapmayarak bu zulme karşı sessiz kalmadılar.

Ey müslüman, elin gavuru senin kardeşine sahip çıkarken sen yılbaşı gecesi için "indirim" yaparsın!

Onbir ayın sultanı ramazan gelirken sen "indirim" yerine "bindirim" yaparsın. 

Bizim adımız müslüman!
Onların adı gavur?
Bu işte bir terslik yok mu(?)

Ey müslüman kardeşim azıcık kendini sorgulayıp ben ne yapıyorum de.
Kardeş isek, kardeş gibi davranmak lazım ama/lakin/fakat dememeliyiz.

Bunu düşünürken aklıma, Bir hadis-i şerif geldi ve bu hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmaktadır: 
"Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir."

İlgili bu hadis-i şerifte tamamına bakıldığında müslümanlar bir birinden sorumludurlar ve kardeştirler.

Şimdi adama sormazlar mı?
Hani deve kuşuna Uç demişler, "Ben deveyim" demiş, Çök de binelim demişler "Ben kuşum" demiş.

İslam'ın nurunu "gavur" dediğimiz insanlar araştırıyor inceliyor hakikate ulaşıyorlar.
İlim, bilim ve icraat konusunda bizde "tık" yok.

Biz müslümanlar bir kaç adım yürüdük, bir kaç slogan atıp ve sustuk. Yaşadığımız alanlarda binalar, sokaklar, her şey yerli yerinde duruyor, ama Gazze'den daha harab bir haldeyiz gibi. Herkes hayatta ama hiç diri kalp kalmamış gibi. 

Avrupa'daki İslami Kuruluşlar Başkanı diyorki: Gazze ve Filistin'de öldürülen çocuklardan dolayı, Avrupnın bir ülkesinde sadece bir günde (400) kişi müslüman olmuş. Diğer avrupa ülkelerini ele aldığımızda. "Binlerce İnsan" müslüman oluyorlar diye ifade etmekte. Peki ya müslüman ülkelerinde, Elhamdülillah biz müslümanız diyenler neden etkilenmiyor?

Ölenler ölüyor, olanlar oluyor.
Maalesef, tek özgür yer Filistin.
Gerisini sil gitsin.

Vesselam.

#
Yorumlar (3)
02.01.2024 19:53
Aziz hocam kaleminize sağlık.
02.01.2024 16:37
Allah razı olsun bu yazın çok dikkat çekiçi rabbim bize üstünü örttüğümüz Allah’ın sesi olan vicdanını sizin duyarlılık gösterdiğiniz konular sayesinde tekrar kazanmayı nasip eder inşallah
02.01.2024 14:07
Aziz bey seni alkışlıyorum. Bu güzel makalen için. Birde Bediüzzaman Said Nursi'nin, “Osmanlı hükûmeti Avrupa ile hâmiledir; Avrupa gibi bir hükûmeti doğuracak. Avrupa da İslâmiyete hâmiledir; o da bir İslâm devleti doğuracak.” ifadesi akla geldi.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları