14 Mart 2022 - Pazartesi

TIP BAYRAMI VE SAĞLIK

Yazar - M. Latif YILDIZ
Okuma Süresi: 3 dk.
M. Latif YILDIZ

M. Latif YILDIZ

-
Google News

Sağlık, insan yaşamının sürdürülmesinde, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasında çok çok özel bir öneme sahiptir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi kişinin öncelikle kendi sağlığına sahip çıkması ve sağlık bilincini geliştirmesi ile mümkün. Ancak kişi kadar hastalık ya da hastalık öncesi söz konusu bilgi ve destekle bizi rahatlatacak olanlar hiç şüphesiz doktorlar başta ve de tüm sağlık camiası gelmektedir.
Bu gün 14 Mart TIP Bayramı. Sağlık camiasının en mutlu günü olması gerekir. 50 yıllık gazetecilik hayatımda sağlıkçıların bayramını hep çoşku ile kutladıklarına şahit oldum. Aynı günün gecesi geniş katılım ile kutladıkları TIP gecelerinin baş konuğu oldum.
Ancak 14 Mart 2022 sabahı TV düğmesine bastığında çok olumsuz bir görüntü ile karşılaştım.  İstanbul Taksimde günleri nedeni ile Türkiye Tabip Birliğinin ve İstanbul Tabibler odasından 10 kişiyi bulmayan yaşlı, başlı hocaları çelenk koymak için alana girmeye çalışıyorlar. Çalışıyorlar diyorum çünkü polislerin kalabalık olmayan sembolik ekibi iteleyip, kakıp, azarlayıp engelleyerek çelenk koymalarına izin vermedi. Peki bu görüntü AKP + MHP iktidarına nefretten başka ne kazandırdı? Hepimiz o doktorlara muhtaç değil miyiz? Ailemde Prof. Doçent, uzman çok doktor var. Resmen ve alenen iktidarın nefes alamaz durumda olduğunun acı bir gerçeğini adeta ilanı değil mi?
Sayın, Erdoğan’ın doktorlarla ilgili sözleri zaten yeterli tepki çekmişti. Oysa pandemi sürecinin yükünü omuzlarında taşıyan sağlıkçılarımızı alkışlamıştık DEĞİL mi? Çünkü dünyanın en başarılı sağlıkçılarına Türkiye sahip. Onlar her türlü takdiri hak ediyor. Ailemden ve beni tedavi eden doktorlardan biliyorum çok başarılılar. Hatta dünya çapında bir başarıya sahip olan hekimlerimizin gelirleri komik. Aldıkları ücretler hak ettikleri ücretler değil. Bir de çok fazla çalışıyorlar ve de maaşları yetersiz olunca son dönemlerde başta AB olmak üzere ciddi bir hekim göçü söz konusu. Onun yolu sağlıkçıların maaşlarına adam akıllı düzenleme yapmaktan ve yasal düzenlemeler ile hak ettikleri talepleri karşılanarak saygınlıkları korumaktır. İtilip, kakılıp, “nereye giderseniz gidin” demek ile değil. Külliyenin sağlıkçı oldukları kadar söz konusu doktorlar önemli birer danışmanı olarak konuyu Erdoğan’a götürerek meslektaşlarına pek ala  moral verebilirler derim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları