25 Mayıs 2024 - Cumartesi

BUMERANG

BUMERANG

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 5 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Gazetecilik yaptığım günden beri her daima aykırı ama doğru yazılar yazmaya çalıştım. Bir çok yazımda olduğu gibi bugünkü yazımda da topluma ve bölge ülkelerine eleştirilerim olacak. Yazımın başlığını bilerek "Bumerang" yazdım. “Bumerang” öyle bir silahtır ki nereye fırlatırsan fırlat nereye atarsan at hedefi bulamayınca o yine atıldığı yere yani geldiği yere sahibine geri döner. Ne ekersen onu biçersin misali bizde toplum olarak yaptığımız her iyilik ve yaptığımız her vicdansızlık gidiyor dolaşıyor hastalık olarak. Deprem olarak, yokluk olarak bize geri dönüyor ve bizleri ağır bedeller ödemek zorunda bırakıyor.

Biz de bundan ders çıkarmıyor bunun Adına deprem, pandemi, ekonomik kriz diyoruz. Oysa toplumdaki vicdansızlığın bedeli olduğunu ve Allah'ın bize bunları hak ettiğimiz için yaşattığını da unutuyoruz! Yazılarımda daima "toplumlar hak ettiği şekilde yaşar" diye yazarım, bu günde toplumun vicdansızlığını dile getireceğim. Ortadoğu ülkelerinde hiç bir zaman huzur ve refah olmuyor ve asla da olmayacak ama inşallah yanılırım.

Çünkü biz ne huzuru, ne nede adaleti hak etmiyoruz. Her daima başımız depremlerden, savaşlardan, musibetlerden kurtulmuyor. Bunun nedenini de anlamak istemiyoruz! Haşa eğer kaderi Allah değil de bölgemizdeki insanlar yazsaydı kendilerine sağlıklı binlerce yıl ömür biçer diğeri insanların yaşamalarına da izin vermezlerdi. Eğer rızkı insanlar verseydi bir kesim hariç diğer insanlar ve hayvanlar açlıktan ölürdü. Gerçekten her şeyden önce paraya bu kadar çok değer veren vicdan yoksunu bazı insanlarla birlikte aynı havayı solumak zoruma gidiyor.

Seyyar satıcı 5 liraya aldığı domatesi paranın değeri kalmamış bahanesiyle 25 liraya satıyorsa ev sahibi kiracısından yüzde 200 zam istiyorsa “Bumerang” misali onunda ev sahibi kendisine yüzde 200 zam yapıyor. Bu arada hak yerini bulurken ne oluyorsa fakirlere oluyor. Basit bir örnek; her ay traş olurum, her traşa gittiğimde zamlı ücret ödedim. Bu sefer ise iki ay önce 75 lira olan tıraş ücreti ne hikmetse 150 olmuştu. Toplam 10 dakikalık tıraşa 150 lira istemek vicdansızlık değilse nedir? Ne yaptın benzin mi harcadın? Altı üstü 3-5 makas attın ve sonra hadi 150 lira ver diyorsun.

Üzülerek söylemek zorundayım bir çok Müslüman bırak Müslüman gibi yaşamayı vallahi bir “Ateist” gibi yaşıyorlar diyebiliriz. Haşa nasılsa "Öbür dünya yok, mahkeme de yok ne alırsak kârdır" gibi düşünüyorlar. Ortadoğu'daki ülkelere bir bakın hangisinde huzur var? Hepsinde yokluk, iç savaş, hastalıklar, depremler ve felaketlerden başka hiç bir şey yoktur. Bu toplumlar ve bu devletler dinen Müslümandırlar ama Müslüman gibi yaşamıyorlar. İşte bu yüzdendir ki huzur nedir bilmiyorlar. Son olarak Allah, zalimleri her zaman cezalandırıyor, belki bizde bu şekilde cezamızı çekiyor olabiliriz!

En basit örnek İran'ın Cumhurbaşkanı o kadar insanın ölümüne sessiz kaldı ki kadınların sokaklarda öldürülmesini görmezden geldi ki hayatını kaybedenlerin arkasından konuşmak doğru değildir ama İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi İran'da, "Cehennemin Dili Kürtçe'dir" diyerek milyonlarca Kürde hakaret edilmesine de sessiz kalmıştı. Bu etme bulma dünyası olamaz mı? Reisi’nin helikopterinin düşmesi ve hayatını kaybetmesi mazlumların ahından ya da Allah’ın adaletinden olamaz mı? Ben de dahil herkes hak ettiğini yaşar, acaba Reisi de bu sonu hak etti mi sizce? İster Başbakan, ister Cumhurbaşkanı olalım eninde sonunda Allah'ın şaşmayan adaleti gelip bizi de bulamaz mı?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları