13 Eylül 2023 - Çarşamba

UĞURLAR OLSUN ACILARIN SANATÇISI

UĞURLAR OLSUN ACILARIN SANATÇISI

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 3 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

İnsanoğlu o kadar garip bir yaratıktır ki, 300 bin yılda geldiği noktaya bakın? Yalakalık, yağcılık, menfaatçılık,  hırsızlık para için en sevdiklerini öldürme, sömürü, talan, işgal, ne ararsanız insanoğlunda mevcuttur. (Bu sözler her insan için geçerli değildir) insanlar neden gariptirler biliyor musunuz?

Ancak ellerindeki kıymetli bir eşyayı ya da sevdikleri birilerini kaybettikten sonra kıymetlerini anlıyorlar ve arkalarında methiye diziyorlar. Böyle olunca da o methiyelerin o acıların hiç bir kıymeti kalmıyor. Değerli sanatçı büyük ozan Beytocan yıllardır kanserle boğuşuyordu. Hangimiz ona şifa dilemek için onu hatırladık ya da hangimiz o ölmeden onun hakkında birkaç cümle yazı yazdık ve onu hatırladık?

Veya onun tedavisi için hangimiz yardım kampanyası başlattık? Tabii ki  hiç birimiz bunu yapmadık. Şimdide Beytocan rahmetli olunca hepimiz onu yazmak için, onu anmak için şair olduk, yazar olduk! İnsanların sevdiklerine yaşadığında değil de öldüğünde sevgi, şefkat değer vermesini riyakarlık ve ikiyüzlülük olarak görüyorum.

Yukarıda yazdığım olumsuz satırlara herkesle birlikte bende dahilim. Ölmeden kıymetini bilmediğimiz biri için olumlu ve güzel şeyler yazmayı anlamsız buluyorum. Sevgili büyük ozan büyük şair Ezgin Hünermend ve  acıların sanatçısı Beytocan ağabeyim. Sizin büyük bir zevkle şarkılar türküler söylediğiniz dilde siz son yolculuğunuza giderken  şöyle seslenmek istiyorum. 

“Gora te lı cınneta baki be. Em tı cari  te jı bir nakın. Ew dengé teyî zelal nerm u ziz tı cari jı bira me naçe. Réya te vekiri be Hünermendé mezın bırayé gewre Beytocan. Axina te nalîna meye." Mekanın cennet olsun, acıların adamı Diyarbekır sevdalısı büyük sanatçı Beytocan ağabey. Eğer beni sevip sayacaksan ben ölmeden sevip say. Ben öldükten sonra verdiğin sevginin döktüğün gözyaşlarının hiçbir kıymeti  yoktur.

Saygı ve sevgi ile…

#
Yorumlar (1)
Erdal
14.09.2023 16:12
Çok haklısın bayram abi ne yazık ki insan oğlu öldükten sonra kıymete biniyor vesselam anyalyadan sevgi ve saygılar
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları