21 Ocak 2024 - Pazar

DEM PARTİ'DE YILMAZ GÜNEY RÜZGARI!

DEM PARTİ'DE YILMAZ GÜNEY RÜZGARI!

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 4 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Batman'da halkın adayı kim olacak? Belediye Başkanlığını kim kazanacak? Aylardır partilerin Belediye Başkan adayları merak ediliyordu. Ve nihayet açıklandı AK Parti'den eski Siirt Milletvekili merhum Abdurrezak Ceylan'ın oğlu Adil Sebati Ceylan olarak ilan edildi . Adil Sebati Ceylan'ın hakkında babasının kıymetli bir insan olması ve değerli bir aileden gelmesi dışında çok fazla bilgi sahibi değilim. Ama Mehdi Öztüzün hakkında yazacağım çok şey vardır. Dikkat ediyorum Mehdî Öztüzün'ün adaylığı açıklandıktan sonra DEM Parti'de ayak kaydırma, aday değiştirme çabaları var gibi duyumlar alıyorum, dilerim ki bu duyumlar dedikodudan ibaret olsun. Yapılan gizli kulisler var diye duyuyorum.

Batman halkı bu yapılanların farkındadır. Şayet bir aday değişimi olursa DEM Parti'deki delegelerin iradesi yok sayılmış olacak ki Batman halkı da bu yapılanları sandığa gitmeyerek DEM Partiyi cezalandıracaktır. Benim şahsi kanaatim. Mehdi Öztüzün yaşayan bir Yılmaz Güney'dir ve ne kadar adaletli bir hukukçu olduğuna ben bizzat şahit olmuşum. Detayına girip anlatmak istemiyorum. Bekleyin, hep birlikte görelim diyeceğim ama detaylar çok önemli olduğu için detaya gireceğim ve detayı ile Mehdi Öztüzün'ü yazacağım.

Yıllar önce sayın Mehdi Öztüzün bir futbol kulübü ile alakadar oluyordu. Bu futbol kulübünden bir kişi o zamanlar yazı yazdığım gazetenin muhabirine yapmış olduğu bir haber için şiddet uygulamıştı. Ve bu şiddet olayından dolayı gözaltına alınmıştı. Bizde olayın nedenini öğrenmek için o şahsın gözaltında olduğu karakola gittik. Sayın Mehdi Öztüzün de olayı duymuş olacak ki karakola geldi. Ve yaşananlar hakkında bilgi aldıktan sonra yanımıza gelerek yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Ve bize, "Saldırganın haksız olduğunu öğrendim. Yaptığı affedilecek gibi değil, ben bu adamı savunmayacağım. Lütfen sizde davanızdan vazgeçmeyin ki yaptığının bedelini ödesin" dedi.

O an hayretler içinde kalmıştım, kendi adamını savunacağına bizi savunmuştu. Arkadaşlara kim bu adam? diye sordum. Arkadaşlar, onu bana anlattıktan sonra avukat Mehdi Öztüzün olduğunu öğrendim. Ben de o esnada arkadaşlara, bu adam Yılmaz Güney gibi bir adamdır dedim. Ve ben hala da sayın Mehdi Öztüzün'ü Batman'ın Yılmaz Güneyi olarak görüyorum. Bu ne acayip bir köşe yazısı dediğinizi duyar gibiyim. Ama merak etmeyin bende zaten sıradışı bir sanatçı sıradışı bir gazeteciyim.

Bu acayip ve sıra dışı köşe yazısını bugüne kadar Mehdi Öztüzün'ü anlamayanlar için sıra dışı ve acayip bir şekilde yazdım. Batman halkı için Mehdi Öztüzün geç anlaşılmış bir değerdir. Geçte olsa hak ettiği makama gelmesi halk arasında büyük bir sevincin yaşanmasına neden olmuş "hak yerini buldu" deyimine yol açmıştır. Evet, ben de halk gibi bir gazeteci olarak DEM Parti'de "hak yerini buldu" diyorum. Hukukçu kardeşim Mehdi Öztüzün yolun açık olsun. Not. Hiç kimseye dalkavukluk, yalakalık yaptığım görülmemiştir. Ne Belediye Başkanlarına, ne Valilere, ne Başbakanlar’a, ne de Cumhurbaşkanları’na yalakalık yapmadım, yapmam. Ben sadece duygularımı yazarım. Ve Sadece Allah'a eğilirim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları