25 Ocak 2024 - Perşembe

NİCE MUTLU YILLARA MEDYA GAZETESİ

NİCE MUTLU YILLARA MEDYA GAZETESİ

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 3 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Batman Medya Gazetesi kentin ilk günlük gazetesinden yolunu ayırmış ama o ilk günlük gazetenin bir devamı değil, yeni bir versiyon yeni bir gazete olarak kendisine istikrarlı bir yol çizmiş ve güçlü bir şekilde yayın hayatını sürdüren Batman'ın saygın gazetelerinden biri haline gelmiştir. Batman'ın eski insanlarının yüzde 90’ı Batman'a ilk günlük gazeteyi açan gazeteci, yazar Enver Arslan'ı çok iyi tanır ve adam gibi bir adam olduğunu şimdi bile unutmuş değiller. Şahsi görüşlerimi Batman Medya Gazetesi için değil. Özellikle babaları merhum Enver Arslan için dile getireceğim ama onun izinden büyük başarı ile gazeteciliğe devam eden evlatları Ercan'ı Veysi'yi, Osman'ı da unutmayacağım.

Çektikleri zorlukları ve yaşadıkları olumsuzlukları dile getirmeyeceğim. Ve herhangi bir yorumda bulunmayı da yanlış buluyorum. Sözü Batman'ın ilk gazetecilerinden, insan haklarından yana demokrasiden yana olan üstad Enver Arslan'a getireceğim. Eski Batmanlıların malumudur ki sevgili Enver Arslan dişinden, tırnağından kısarak ilk günlük gazeteyi Batman'a kazandıran gazetecidir. Ömrü vefa etmedi. 90’lı yıllarda geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Rabbim mekanını cennet eylesin. O zamanlar Ercan, Veysi ve Osman adında küçük üç erkek çocuğu vardı. Babalarının onlara mirası bir gazete ve bir matbaadan ibaretti.

Özellikle Ercan ile Veysi bu gazete ve matbaa için çocuklu yaşlarında ellerinden geleni yaptılar. Ama gün geldi gazete ve matbaa ortaklarından ayrılmak zorunda kaldılar. Ve gencecik yaşta yılmadılar, yorulmadılar. Büyük bir azimle Batman'ın ilk gazetecilerinden biri olan babaları Enver Arslan'ın izinde devam ettiler ve kendi gazetelerini kendi matbaalarını kurdular. Ve şimdi neredeyse Batman'ın bütün gazetelerinin basımını kendi matbaalarında yapıyorlar. Batman'da saygın bir gazete haline gelen Batman Medya Gazetesinin sahibidirler. Bu yazıyı Batman Medya Gazetesinin 22. kuruluş yıl dönümü için yazdım. Allah böyle başarı dolu bir hayat hikayesini her babaya, her evlada nasip etmez. Onurlu adamın onurlu çocukları olur. Nice mutlu yıllara sevgili Ercan, sevgili Veysi, sevgili Osman. Başarı sizin genlerinizde mevcuttur. Başarılarınızın devamını diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları