20 Şubat 2024 - Salı

SEVGİ CAN ACITMAZ

SEVGİ CAN ACITMAZ

Yazar - Yusra AYDIN
Okuma Süresi: 3 dk.
Yusra AYDIN

Yusra AYDIN

-
Google News

'Kendi içimizdeki sevgiyi düzeltelim ki gözlerimiz iyileşsin. Yüreğimiz, bakışlarımız iyileşsin; yüreğimizdeki duygular iyileşsin.

Bazı cümleler insanın bilinmezliğine izahat olur ve yine bazı cümleler insana umut olup ferahlık verir.

Sevginin can acıtmadığı aksine cana merhem olduğu hakikatini bilmek için onu yaşayıp yaşatmak lazım. Sevgiyi bilmemek ayıp değil, sevgiyi bilmek istememek, yakınına yaklaştırmamak zor olan. Yoran.

Kelimeler; insanın varlığını, duygularını, karakterini ifade etmede en önemli aracılarımızdan.

Kelimelerden doğan duygularımız, bize miras kalan aidiyetlerimiz bir noktada.

Miras kalan her duygu, mizaç bize güzellik katıp fayda sağlıyorsa ne mutlu. Bize yük olup yoruyorsa bunu törpülemek lazım. Öfke, karamsarlık, memnuniyetsizlik ve daha birçok durum ruhlarda takatsizlik oluşturabiliyor. Oluşan bu hâl, o kişinin çevresindeki herkesi kendi ruh haline çekip alanını kısıtlayabiliyor. Bu bir çocuk içinse şayet bildiği tek dil ona yansıtılanlar oluyor.

Öğrenebileceği sayısız sevgi sözcüğü varken maruz kaldığı eleştiri ve kötümser bakışlar oluyor.

Bu çocuk belli bir yaşta iliklerine işleyen bu duyguları zihninden terk edemezse ondan sonra gelen nesilde o duyguyla büyüyecek.

Bilinmezlik döngüsünde her ruhun tamamlayamadığı eksik bir parçası vardır. Yaş ilerledikçe o parçayı bulmanın kolay olacağını düşünür kimi ruhlar ancak bilmez yaş ilerledikçe onda mevcut olan o vazgeçemediği, huzursuzluktur aslında. İçini yoran o durum, varlığıyla bir bütün olmuştur. Bütün olan bir objeden vazgeçmek ne kadar zorsa benliğindeki o bütünden vazgeçmekte zahmetlidir bir noktada.

Zahmetli olan her şey maddi ve manevi insanı yoran bir gerçektir. Mücadele edebilmek için çok istemek lazım. Onu anlamak içinde kendine dönüp kendini dinlemek lazım.

Kendimizi ne kadar dinliyoruz? Varlığına dönüp bildiğin ve bilmediğin her şeyden soyutlanıp doğru olanı seçme vaktidir belki de:)

Günün notu;

Sevginin hangi dili senin ruhuna tercüman oluyor. Hangi dil seni tüm benliğinle özetliyor.

Sevgiyi dolu dolu hissedip yaşamayı ve bunu sorumlu olduğumuz insanlara karşı hissettirmeyi; doğru düşünüp anlamayı, konuşmayı ve yaşamayı nasip et Rabbim.

#
Yorumlar (2)
Hacer Bingöl
19.04.2024 17:03
Kalem güçlüyse diyecek söz kalmıyor. maşallah ☺
Zeynep kurt
21.02.2024 08:32
Çok anlamlı ve etkileyici tebrik ediyorum güzel cumleriniz için kaleminize sağlık
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.