13 Kasım 2023 - Pazartesi

BULANIKLAŞAN HAKİKAT

BULANIKLAŞAN HAKİKAT

Yazar - Yusra AYDIN
Okuma Süresi: 4 dk.
Yusra AYDIN

Yusra AYDIN

-
Google News

Bazı vakitler, bakışlarımız, sözlerimiz ve en çokta beden dilimiz, benliğimize yönelttiğimiz sualleri cevaplamamızda yolumuzu karıştırabiliyor ve bir seçenekten ziyade birçok seçenek sunuyor bizlere.

Bu da arayışta olduğumuz hakikati bulanıklaştırıyor bir noktada.

Bulanıklaşan gerçek,  adımlarımızı biraz daha temkinli atmamız gerektiğini hatırlatıyor bize.

Ne istediğimizi, arzuladığımız ve kendimizi ait hissetmek istediğimiz her imge ya da emeli, biraz daha düşünmemiz gerektiğine vurgu yapıyo .

Düz bir yolda ilerlediğimizi düşündüğümüz bu hâl , aslında o yolu yürümemiz gerektiğini ve şayet yürürsek düzlükte ani bir şekilde karşımıza çıkan çukur ve  zorlu engelleri bize hiç beklenmedik şekilde sürpriz bir yolla ilave ediyor .İlave edilen bu engelleri nasıl geçebiliriz ya da geçebilir miyiz ihtimallerini sunuyor bize bulanıklaşan hakikat.

Peki neydi bu, BULANIKLAŞAN HAKİKAT.

Biraz bunun üstünde duralım.

Üstüne gitmekten çekindiğimiz zaaflarımız var . Üstüne gidersek daha da bizi kötü bir hâle sürükleyeceğini düşündüğümüz bir yanılgı aslında.  Anlık bir dengesizlik mevcut ruhlarda , anlık mod düşüşleri , anlık mutsuzluklar , öfkeler .

Anlık diye üstünden geçtiğimiz,  ertelediğimiz , ciddiye almadığımız kusur ya da eksiklerimiz hatta bazen bilemediğimiz , tamamlanmamış hasletlerimiz aslında kalıcı bir iz olarak bizde mevcut oluyor .

Ruhumuzda mevcudiyet gösteriyor. Bu tanımlanamayan geçişler arttıkça özümüzü bulmakta zorlaşıyor. Hatta zevklerimiz , değer atfettiğimiz durumlar bize mi ait diye düşünmeye fırsatımız olmuyor çoğu zaman . Sevdiğimiz , hobi olarak hayatımıza aldığımız birçok eylem birilerinden yansıma bir şekilde izafe ediliyor zevklerimize. Bir şeyi sevmek için çabalamadan , fazla anlam yüklemeden direkt dahil ediyoruz ve derinlere varmadan düz bir şekilde ilerliyoruz . Sonrasını düşünmeden. Bize zarar vereceği , yoracağı ihtimaline varmadan sadece akıntıya eşlik ediyoruz .

Sizce de biraz durağanlığa ihtiyacımız yok mu . Kaptırmadan , kapılmadan sadece ilerlemeye .

 

'Plan' kelimesi sadece çalışmaya,  uyku düzenine , yemek vakitlerine dahil olmamalı .

Bunu varlığımızı besleyen tüm duygular için aktif bir şekilde uygulamalı ve bedenimize , ruhumuza dahil etmeliyiz .

Çünkü varlığımızdaki eşsizlik yine birçok değeri barındıran kendi hakikatinde gizli .

O vakit , yarım kalan ne varsa içimizde ;  daha da birikmeden , acılaşmadan tedavisini kendi salt duygularımızla uygulayalım.

Bilinmeyen benlik yolculuğumuzu en güzel keşiflerle sonuçlandıralım .

Günün notu ;

Zaman içimizden geçmeden ,

Yaşımızla beraber ruhsal boşluklarımızda büyümeden , bulalım eksik olan parçamızı .

Aldanışların esir aldığı ruhlar değil , kendi benliğimizin gizemine varan ruhlar olalım.

Kalbimizi , niyetimizi , yaşayışımızı nizam ve özen doğrultusunda harekete geçirebilmemizde bize yardım et Rabbim .

#
Yorumlar (1)
Büşra:)
14.11.2023 17:17
Tükenmez kalem diyoruz ya hani işte o senin kalemin olsun enola
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.