30 Mart 2024 - Cumartesi

SESSİZ KALMA

SESSİZ KALMA

Yazar - Yusra AYDIN
Okuma Süresi: 3 dk.
Yusra AYDIN

Yusra AYDIN

-
Google News

Sonsuz bir evrene şahitlik ediyor varlıkların tümü.

Her varlığın tutunduğu hakikati onun yaşama dair yüklediği anlamı oluyor.

Tuhaf bir şekilde sonlu bir sınava sonsuz anlamlar yüklüyoruz . Israrla ve aldırış etmeden.

Kimisi Din ile kimisi ırk ile kimisi mezhebinde var olan görüşüyle ve kimisi ise kültürüyle varlığını paha biçilmez bir şekilde en ulaşılmaz zirve noktaya çıkarıp yanlış olan birçok eylem ve duruma göz yumuyor.

Bilerek ya da bilmeyerek, içten ya da değil, isteyerek ya da zorunlu göz yumuyor her türlü zorbalığa, kötülüğe.

Geçmişten günümüze değin 'ABD' gücüyle dünyaya kafa tutup hükmediyor birçok devlete. Çıkarlar doğrultusunda binlerce insan katlediliyor tüm dünya gözü önünde.

Ve yine tüm dünya gözü önünde devam ediyor devletlerin çıkarları.

Ve yine geçmişten günümüze değin Yahudi inancı adı altında kendilerini seçilmiş bilen bir ırk ile baş başayız. Bu ırk öyle bir ırk ki insani duygulardan zerre nasip almamış, almak istememiş bir döngüde gidip geliyor. Her türlü haram ve yanlış olan birçok faydasız eylemi kendi düşünce ve değerlerinde etik bir hale getirebilme cesaretinde bulunup onlara gönderilen peygamberlerin davetine adım atmayıp kendi dünyalarında zevk ve sefa geçirmeyi yeğlemiş ve yeğliyorlar.

Bugün ben de burada bir Müslüman olarak mevcut olup dinimin sembolize ettiği doğruluk ve hür bir vicdanla yapılan onca zulme sessiz kalmak istemiyorum.

En başında insan olarak sessiz kalmamamız gereken bir sınavdayız. Herkesin kendi vicdanıyla mevcudiyet gösterdiği ve gösteremediği bir sınav.

Dil sussa, göz görmek istemezse dahi kalbin en derininde haykıran ne yaparsak yapalım yüreğimizi sıkıştıran bir ses bir his durmadan hatırlatır sana yanlış olanı ve asıl yapılması gerekeni.

Asıl yapılması gereken; zulmün durması , çocukların her çocuk gibi güven içinde yaşaması . Her babanın her baba gibi sabah işe gitmesi. Her annenin her anne gibi çocuğuyla ilgilenebilmesi.

Her insanın 'evrensel', 'adalet ' kavramına ithaf edildiği gibi huzur ve güvende yaşaması.

Hakkı olan bir şeyken yaşamak, haksız bir şekilde yaşamından eksilen binlerce insanın hikayesini değil gerçeğini görüp şahit oluyoruz.

Yürekleri acıtan bu soykırım için sessiz kalma.

Susma.

Unutma.

Unutturma.

Günün notu;

Zaman geçtikçe dünya daha kötü ve güvensiz bir hâl alıyor . İnsanlar doğru olandan az bir ödün verse dahi başka coğrafyalarda az gördüğümüz önemsizlik , bir canın ölümüne mahal veriyor .

Boykotu elden bırakma.

Duayı dilden düşürme.

En önemlisi Sessiz kalma.

Susma.

Direnişe katıl.

Maddi, manevi.

Kullukla görevlendirildiğimiz bu vakit ne eksiğiz Rabbim.

Adaletine , merhametine sığındığımız şu vakit bizi bağışla.

Mahzun kardeşlerimizi muhafaza eyle.

#
Yorumlar (1)
Hacer Bingöl
19.04.2024 17:00
Güzel yürekler güçlü kalemlerle dile dökülür. Allah muvaffak etsin inşallah çok güzel bir tespit olmuş
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.