12 Mart 2024 - Salı

GELİŞİYLE UMUT OLAN MÜBAREK AY

GELİŞİYLE UMUT OLAN MÜBAREK AY

Yazar - Yusra AYDIN
Okuma Süresi: 3 dk.
Yusra AYDIN

Yusra AYDIN

-
Google News

Uzak kaldığımız her şeye yakınlaşacağımız bereketli bir aya giriyoruz.

Ramazan.

Formatlanacağımız bu ayı her anlamıyla iyi geçirmemiz; oruç, namaz gibi ibadetleri farz olduğu kadar içten güzel bir teslimiyetle yapmamız  ve yine salih amele hiç olmadığı kadar saf bir niyetle yaklaşıp ruhumuzu imar edeceğimiz sabır dolu ânların gizemine varmalıyız .

Tefekkür ile bu ayı taçlandırıp okuduğumuz Kuran ile hakikate bakış açımızı katıp bir ramazana daha kavuştuğumuz için şükretmemiz lazım.

Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyoruz çoğu zaman. Anlık bir şekilde bu dünyadan göç edeceğimizi düşünemiyor akıntıya kapılıyoruz . Başkalarının ölümünden saatlik en fazla haftalık bir acı yaşayıp kendimizi o ruhun yerine koymaktan çekiniyor, korkuyoruz. Düşüncelerimizi erteliyor, hakikati unutuyoruz gün geçtikçe.

Unutulan hakikatin arkasından ziyan ediyoruz geçen ve dönüşü olmayan zamanı.

Mevcut olan nimetler için şükrederek lükse kaçmadan olması gerektiği gibi faydalanmalı ve hamd etmeliyiz.

Empatiyi en fazla uygulamamız gereken bir ay Ramazan.

Gazze, empati anlayışımız için çok ama çok büyük bir sebep ve biz bu ay, oradaki  kardeşlerimizi daha çok anlamalı, daha çok dua etmeli, daha çok sadeleştirmeliyiz, sofralarımızı ve yaşayış biçimlerimizi.

Bir yerlerde çok fazla mutluluk ve yine bir yerlerde çok fazla hüzün varken hüznün ekseriyatından kendimize pay edinmeli, kardeşlerimizin yanında olmamız gerektiğini hissettirmeli ve hissetmeliyiz.

Birlikte, ailecek geçirilen en güzel aydır Ramazan. Birlikteliğin, paylaşmaların birleştiği sofralardır. Teravih namazlarıyla saflardan büyüyen inancımıza dair en güzel şükürlerdendir.

Hâl böyleyken bu mübarek ayda ailesi, sofrası, çatısı, sevdikleri, camisi olmayan bir sürü kardeşimiz mevcut. Bu onlar için çok zor bir hakikat olmasıyla beraber inançlarındaki teslimiyet ile ramazanı karşılamaları tüm Müslümanlara ders mahiyetinde.

Onlar imtihanlarının en ağır noktasında bile Müslüman bir şekilde farzlarını yerine getirebiliyorken bizim de bir Müslüman olarak bu ramazanı usulüne, adabına göre geçirip dualarımızda onlara her ân yer vermemiz gerekir.

Günün Notu;

Ruhlarımızın,  zihinlerimizin dinginleşeceği, şükredip, empati ile kardeşlerimizin yanında olacağımız bu ay ne kutlu bir ay. Günahlarımızı bağışla Rabbim, nefislerimizi arındır. İçimizdeki iyiliği insanlara da akıtabilmeyi nail eyle.

Gelişinle umut oldun yüreklere sakın hızlı gitme bizlerden.

#
Yorumlar (1)
12.03.2024 18:17
Rabb'im hakkıyla Ramazan'ı yaşamayı nasip etsin.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.