01 Ocak 2024 - Pazartesi

YİNE AYNI VİCDANSIZLIK!

YİNE AYNI VİCDANSIZLIK!

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 3 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Bir önceki yazımızda toplum ve vicdan diye bir yazı yazmıştım ama ne yazık ki yeni yıla giriş yazımızı da bu konuya ayırmak zorunda kaldık. Hala iddia ediyorum, yaşadığımız toplumun yüzde 90’ı parasını vicdanına değişmiyor diyebilirim! Kim kızmış, kim darılmış hiç umurumda bile değildir. Çünkü ne dinimize, ne örfümüze, ne de vicdanımıza göre davranıyoruz!

Dini, merhameti, vicdanı bir kenara bırakmış çok para kazanma derdine düşmüş durumdayız. En basit örnek çalışan işçiler daha asgari ücreti zamlı almadan. Bazı zincir marketler zam yapmaya başladılar bile. Vatandaşa karşı yapılan bu sahtekarlığa para cezası vermek, caydırıcı değildir, bu ahlak, vicdan, merhamet yoksunlarına dolandırıcılıktan adli davalar açılmalıdır. İndirimsiz hapis cezası verilmelidir, devlet bu vicdansızların ancak bu şekilde hakkından gelir.

Aksi takdirde bu devran böyle devam edecek olanda vatandaşa olacak. Ha bu arada hükümetin kayıtsız kaldığı görevini layıkıyla yerine getirmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Eğer devlet ve hükümet  caydırıcı cezalar vermezse vicdanını atan, parayı tercih eden bu insanlarla baş etmek mümkün olmayacak. Mesela üç defa sahte etiket kullanan marketlerin ruhsatının iptal edilmesi için bir yasa çıkarılabilir. O da yetmez bu marketlerin sahiplerine ağır hapis cezaları verilmelidir ki bir daha bu dolandırıcılığı yapmasınlar.

Bu da yetmiyorsa zincir marketler derhal kapatılmalıdır. Bir kaç insanın ülke geneline yayılmış 13 bin tane marketin sahibi olmasını anlamak mümkün müdür?  Türkiye'nin hem il, hem ilçe, hem belde hatta köylerinde bile onlarca market açacaksın yerel küçük esnafın iflas etmesine neden olacaksın, hem de sahtekarlık yaparak etiketlere kimseye haber vermeden zam yapacaksın? Emin olun ki bu  vicdansızlık Afrika'daki muz cumhuriyetlerinde bile yoktur. Not. Toplumda din, vicdan, ahlak hakim olmadıkça biz asla huzuru bulamayacağız!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları