04 Haziran 2023 - Pazar

YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZMIŞ!

YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZMIŞ!

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 4 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Merhaba sevgili dost ve okurlar, uzun bir aradan sonra ara verdiğim yazılarımla Batman Petrol Gazetesinde sizlerle beraber olacağım.

İster kabul et ister etme bu ülkede yaşayan insanların yüzde elli ikisi ne kadar doğru ne kadar yanlış onu bilemeyiz ama sokakta ve hayatın her alanında yaşayan iki vatandaştan birisi "doğru adamla yola devam" diye oy vermiştir. Hoşumuza mı gider, zorumuza mı gider onu bilmem. Ama Türkiye'nin yarısından fazlası yeniden "Recep Tayyip Erdoğan'la yola devam" demiştir. Bu hoşumuza gitmese de bunu kabul etmek zorundayız. Çünkü yasanın gereği budur. Şimdi gelelim Erdoğan'ın siyasi zekasına kendisine rakip olan birçok siyasetçiyi yanına almayı başardı. Mesela rahmetli Erbakan'ın oğlunu ve Sinan Oğan'ı ikna etmeseydi ne olurdu? Tabi ki seçimi kazanmakta zorlanırdı ama Erdoğan ne yaptı, bir tek oyu olan DSP'yi bile yanına aldı. Doğu ve Güneydoğu'da hangi zengin varsa onu aday gösterdi ve onlara bu seçimi kazanın diye talimat verdi.

Değerli okurlar, bu yazdıklarım Erdoğan'ın siyasi zekasının yüzde biri bile değildir. Şimdi gelelim Kılıçdaroğlu'na. Altını kalın çizgilerle çizmek isterim ki Kılıçdaroğlu'nun siyasi zekası asla Erdoğan'ın siyasi zekası karşısında daha az değildir. Ama Kılıçdaroğlu Türkiye’nin bazı gerçeklerini göz ardı etti, bir Alevi bir Kürt olduğunu unuttu. Karadeniz'in iç Anadolu'nun ve Doğu Anadolu'nun asla böyle bir lidere oy vermeyeceğini hesap edemedi. (Ki ben hesap edemediğine inanmıyorum, bile bile lades dediğine inanıyorum)! Herkes buna şahittir ki Meral Akşener defalarca "seçilecek bir aday olsun" diye çırpındıkça Kılıçdaroğlu ise ısrarla "hayır ben aday olacağım" dedi. Seçimin neden kaybedildiği apaçık bellidir artık.

Şimdi kim kazandı, kim kaybetti ona gelelim. En çok kaybeden CHP oldu, yüzde bir oyu olmayan partilere onlarca milletvekili kaptırdı. AK Partinin Bakan, Başbakan yaptığı bazı figürlere güvendi. Kendisine bile faydası olmayan Saadet Partisi ve Demokrat Parti gibi figürlere bel bağladı. İkinci kaybeden ise HDP oldu! Selahattin Demirtaş'ı ceza evinde tutan "seni başkan yaptırmayız" saçmalığını bu seçimde de sürdürdü. Bakanlıkları, Valilikleri, Rektörlükleri ve diğer bürokrasiyi yine MHP, BBP ve YRP gibi partilere kaptırdı. Dahası Selahattin Demirtaş'ın da cezaevinde kalmasına neden oldu kısacası yine yanlış ata oynadı ve yine kaybetti. İşin doğrusu usta siyasetçi kazandı. Ve "hep bana Rabbena" diyen Kılıçdaroğlu ve tayfası yine kaybetti. Belki de böylesi daha hayırlı olacak, bekleyelim görelim. Bir yazar, Yahudi'nin hakkını Müslüman'a Müslüman'ın hakkını da Yahudi’ye yedirmeyince temiz bir kalem, temiz bir yazardır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları