02 Ağustos 2023 - Çarşamba

YAŞASIN İDAM DESEK Mİ?

YAŞASIN İDAM DESEK Mİ?

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 4 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Öldüreni öldürmeli miyiz? Bana sorarsanız evet hemen şimdi öldürmeliyiz diyorum? İdamsız hayat bize göre değil! Batıya göredir. Her toplumun örfü, adeti yaşama bakış açısı başkadır. Avrupa'nın yasaları bize ve Ortadoğu halklarına devletlerine göre değil. Batının yasaları bize dar geliyor.

Onları giymekte onlara uymakta zorlanıyoruz. T 24 yazarlarından kıymetli ünlü yazar Oya Baydar bir yazısında, "Kim ne derse desin, kim üstüne ne alınıyorsa alınsın idamı savunmak insanlık suçudur ilkelliktir" diye yazmış. Şimdi bende yazılarını okuduğum, saygı duyduğum Yazar Oya Baydar hanımefendiye soruyorum; "Birkaç kuruş para için tavuk gibi insan kesen, kadınların, çocukların zorla ırzına geçen vicdansızları "idam" etmek niye ilkellik, niye insanlık suçu olsun? Bu ruh hastası adamların işlediği suçlar yanlarına kar kalsın, idam edilmesinler demek hem ilkellik, hem de insanlık suçu değil midir? Ya da biz ilkel değil de çok mu medeniyiz?"

Birde şunu kabul edelim medeni toplumlarda bizde yaşanan suçlar çok az yaşandığı için onlar idamı kaldırabilirler, çünkü böyle bir kanuna ihtiyaçları yok. Bizde ise tam tersi her gün çocuklar, kadınlar tecavüz şiddet ve cinayetlere kurban olmuyorlar mı? Bana göre düşünce ve siyasi suçlar hariç cinayet, tecavüz ve benzeri suçlar için idam hemen gelmelidir.

Bakın Allah u Teala maide suresi 44. ayetinde neler buyurmuş! "Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir" demiş. Peki, Allah u Teala kitabında adam öldüreni idam edin yani "kısasa kısas" yapın demiyor mu? Evet, edin diyor o zaman biz niye Allah'ın dediğini yapmıyoruz da bize uymayan ve bizimle hiç alakası olmayan Avrupa kültürü Avrupa kanunu olan "İdam yasak" kanununa tabi oluyoruz!

En basitinden bir örnek, şayet bir adam diğer bir adamı öldürmeyi düşündüğünde onu öldürdükten sonra idam edilerek öldürüleceğini bilirse öldürmek istediği kişiyi öldürmeden önce iki defa değil, iki bin defa düşünür ve o kişiyi öldürmekten vazgeçer. Veya bu kişi birini öldürdükten birkaç sene sonra hapisten çıkacağını bilirse ve hapisten çıktıktan sonra mafya babası olacağını bilirse inanın ki, "birkaç sene paşa paşa yatar ve bir baba olarak dışarı çıkarım" diye düşünür ve gidip rahat rahat o adamı öldürür!

"Kısasa kısas öldürürsen, öldürülürsün" mantığı daha caydırıcı olur bence! Acımadan para için makam için adam öldüren insanlar için "idam" şarttır. Eğer bende bilerek, isteyerek ve tasarlayarak adam öldüreceksem benim asılmam içinde yaşasın idam diyorum. Son olarak yaşattığını yaşayacaksın ki hak yerini bulsun, vicdanlar rahat olsun ki adalet yerini bulmuş olsun.

Selamlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları