12 Haziran 2023 - Pazartesi

TELEVİZYON MU, AHLAK MI?

TELEVİZYON MU, AHLAK MI?

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 3 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Ahlaksızlık diz boyu. Adını sanını program sunucusunun ismini yazmamız gerekmez. Kısacası biz bu satırları herhangi bir televizyonu veya sunucusunu karalamak hedef almak için yazmıyoruz neden oldukları "ahlaksızlığa yozlaşmaya dikkat çekmek için yazıyoruz. Türkiye'nin en büyük televizyon kanalları sanki sözleşme yapmış gibi hep birlikte bu "ahlaksızlığı, bu yozlaşmayı” her gün birlikte işliyor gündeme getiriyorlar. "Ahlaksızlığı, yozlaşmayı" normal bir şeymiş gibi gösterip topluma empoze ve dikte ediyorlar. 

Bir kadın adı gereksiz bir TV kanalına çıkmış kocasına, "Çocukların hiç biri senden değil aha sana adlı tıp raporu da elimdedir" diyor. Karşıdaki çok namuslu kocası da! "Bir şey olmaz aşkım çocuklar ha benden ha başkasından olması ne fark eder? Ne olur yuvana dön" diye yalvarıyordu o çok namuslu karısına!. Bir diğer kanalda ise daha vahim daha utandırıcı, daha yüz kızartıcı. Dinimizde asla yeri olmayan bir trajedi mi dersiniz, bir rezalet mi dersiniz bir ahlak çöküntüsü mü dersiniz, ne derseniz deyin öz dayısına aşık olup ve dayısı ile kaçan bir genç kızın rezaleti programın konusuydu.

Zavallı utancından bitap düşmüş bir anne çıkmış televizyona kızına ve erkek kardeşine yalvarıyordu, "Lütfen bunu yapmayın yaptığınız dinimize aykırıdır, kaçtığın birlikte olduğun kişi senin öz ve öz dayındır, kızım ikinizin nikahı olmaz lütfen geri gelin" diye gözyaşlarına  boğuluyordu. Genç kızın annesine, "Bana ne dini nikahtan, ben onu seviyorum ölürüm de ondan ayrılmam" diye cevap vermesi ise insanın kanını donduruyordu? Şimdi sormak gerek böyle programların ülkemizde yapılmasına yayımlanmasına izin vermeye kimin ne hakkı vardır?

Dahası bu toplum ne ara böyle ahlaksızlaştı ki bu programlar milyonlarca kişi tarafından izleniyor? Bu programların topluma  "ahlaksızlığı yozlaşmayı" normal göstermekten başka faydası var mı? Sözün özü bir toplumu namusundan, ahlakından, örfünden, töresinden saygıdan, sevgiden edersen, özür dileyerek söylüyorum istediğiniz zaman o topluma bine bine her şeyi yaptırabilirsiniz. Hayvan ile insan arasındaki tek fark, ahlak ve onurdur. Bunları kaybeden toplumlar da aynı hayvanlara benzerler! Çünkü insan ile hayvan arasındaki fark ahlaki sınırlardır. Ahlakını kaybeden toplumlar ahlaklarıyla birlikte her şeylerini kaybederler, hatta vatansız bile kalırlar. Dünya buna benzer sayısız örneklerle doludur.

Kalın selametle…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları