10 Mart 2024 - Pazar

SORUN BAKIŞ AÇIMIZDA

SORUN BAKIŞ AÇIMIZDA

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 4 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Dünya kadınlar günü kutlu olsun diyeceğim ama desem de hiç bir kıymeti olmayacak bunu çok iyi biliyorum. Sadece ülkemizde bir günde 8 kadın öldürüldü. Sizden ricam şöyle bir dünyaya bakın Müslüman geçinen ülkeler hariç hangi ülkede kadın okutulmaz, eğitilmez, değer verilmez. İşte biz kadınlarımızın okumasına, eğitilmesine izin vermediğimiz için onlar da milyonlarca cahil ordusu doğuruyorlar. Kadını okutulmamış, eğitilmemiş hiç bir toplum hiç bir ülke Özgür olmamış, olamaz! Geri kalmış Ortadoğu’daki ülkelere bir de Afrika ülkelerine bir göz atın bütün gerçekleri göreceksiniz!

8 Mart emekçi kadınlar günü nedeniyle yazı yazmadığım için bazı insanlardan eleştiri aldık. Ben tek başıma naçizane kalemim ile 62 tane Müslüman geçinen ülkede esir köle muamelesi gören kadınlar için ne yapabilirim ki? Yazsam da hiç bir kıymeti olmayacak, bunu çok iyi biliyorum. Biz Müslümanların kutsalı olan Kabemiz olan Suudi Arabistan'da bile kadın insandan sayılmıyor, tek başına dışarı çıkamıyor. Araba kullanmasına bile izin verilmiyor.

Bakın Hindistan'da, Çin'de, Japonya'da yaşayan insanların yüzlerce dini haşa yüzlerce Allah'ı var! Onlar bile biz Müslümanların kadına yaptığı zulmü yapmıyorlar. Oralara gittim, gözlerimle gördüm. Bizim kadınlara yaptıklarımızı onların yapmadıklarını gördüm. Tam aksine kadınlara değer verdiklerini gördüm. Bundan bir kaç ay önce "Gazeteci kurtarıcı mıdır?" diye bir yazı yazmıştım. Nedense herkes gazetecileri birer kurtarıcı olarak görüyor. İşte bu doğru bir yaklaşım biçimi değildir. Gazeteci bazen kendisini bile kurtarmaktan ifade etmekten aciz hale gelebiliyor.

Tamam 8 Mart kadınlar günü hakkında çok güzel şeyler yazdım diyelim ama aynı zamanda 8 Mart'ta bile ülkemizde kadınlar öldürüldü. Sırf kadınlar demoralize olmasın, kadınlar üzülmesin diye hiç bir gazete hiç bir tv. bunu haber yapmıyorsa bu kadınlara olan sevgi ve saygıdan dolayıdır. Sahi bu 8 Mart'ta kaç kadın öldürüldü, haberiniz var mı? Müslüman geçinen ülkelerde o kadar yazabilecek olumsuzluklar var ki hangisini yazayım bilmiyorum.

Çok uzağa gitmeye gerek yok. Doğu ve Güneydoğu'da kardeşler arasında miras paylaşılınca kızları, kadınları insandan saymayan mirastan zırnık bile vermeyen insanlar gördük. Dinimize göre bile kadınlar, kızlar mirastan bir lira alırken erkekler iki lira alıyor. Aynı zamandan dinimize göre bir erkeğin şahitliği iki kadının şahitliğine bedeldir. Farkındaysanız İslam ülkeleri veya Müslüman ülkeler demiyorum. "Müslüman geçinen" ülkeler diyorum.

Bizim toplumuzda kadın o kadar kıymetsizdir ki evlendirildiği zaman bile bazen söz hakkı olmuyor. “Müslüman geçinen" ülkeler diyorum. Müslüman geçinen ülkelerde kadın asla özgür olamaz ve 8 bin tane de 8 Mart kadınlar günü çıkarılırsa yine de hiç bir şey değişmeyecek. Dünya kadınlar günü ilk olarak ülkemizde 1921 yılında kutlandı. Aradan tam yüz üç yıl geçti. Kadınlar bir arpa boyu kadar yol alabildi mi? Hayır kadınlar bir arpa boyu bile yol alamadı, tam aksine kadın hakları geriledi, kadın daha da köleleşti.

Bu ülkede ortalama günde iki kadın öldürülüyor. Sorun kadınlarda değil, sorun kadınlara bakış açımızdan kaynaklanıyor. Bayram Kalkan ile  Nedim Arslan, 8 Mart kadınlar günü için yazı yazmış kimin umurunda? Son sözüm; kadın toplumun tarlasıdır. Bir toplumun kadınları özgürleşmedikçe o toplum kadınları ile birlikte köle olmaya mahkumdur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları