03 Temmuz 2023 - Pazartesi

SAYIN VALİMİZE ARZUHALİMDİR

SAYIN VALİMİZE ARZUHALİMDİR

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 4 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Önce ülkemizin dış politikası ile mevzuya girelim. Ülkemizde milyonlarca mülteciyi konuk etmek hem bizim dış politikamız için hem de büyük devlet olmanın gereği aynı zamanda vicdani bir görev olduğunu biliyorum. Bu konuda herhangi bir itirazım yok. Eğer bu ülkeyi yönetenler bu konuda bir siyasi duruş sergiliyorlarsa anlayışla karşılarız. Bu dış politikanın yanlış veya doğru olduğunu bugünkü yazımda ele almayacağım. Batman'da binlerce mültecinin olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama hiçbirimiz bir günden bir güne, "ya bu mülteciler bizi rahatsız ediyor" demedik. Tam aksine hepsini olmasa da bir çoğunu kucakladık, imkanımız yettiği kadar yardım ettik, bağrımıza bastık. Helali hoş olsun ama bize, ülkemize, şehrimize verdikleri zararları da göz ardı edemeyiz.

Batman'da on binlerce mülteci var, biz bunların tamamından şikayetçiyiz demiyoruz. Bu mültecilerin büyük çoğunluğu çalışarak şerefleriyle hayatlarını kazanıyorlar. Ama Batman'da yaklaşık elli tane mülteci var ki Batman'ın canına okumuş durumdadırlar. İki-üç aylık bebekleri ile birlikte nerede kirli hastalık saçan bir çöp bidonu varsa bilerek, isteyerek tasarlayarak o kirli bidonun dibine ailecek oturuyorlar. İşin doğrusu bu görüntüler bir çok Batmalının vicdanını sızlatıyor.

Beş tane küçük çocuğu bir el arabasına bindirerek dilenen insanların görüntüsü Batman'a yakışmıyor. Aynı zamanda hepimizin gözü önünde küçücük çocuklar, "duygu sömürüsüne" alet ediliyor. Çocukların duygu sömürüsüne alet olması bir yana sabahtan akşama kadar ya bir çöp bidonunun dibinde tutularak ya da bir el arabasında dolaştırılarak adeta işkenceye tabi tutuluyorlar! Altını çizmek isterim ki hiç bir yetkilinin bu eziyete bu işkenceye göz yummaya hakkı yoktur.

Yazımın başlığını bilerek ve isteyerek, "Sayın Valimize arzuhalimdir" diye yazdım. Çünkü Valiler bulundukları illerin Cumhurbaşkanıdırlar, her şey onların emrindedir ve her hizmet onlardan beklenir. Batman'da ise sayın Valimiz hem Belediye Başkanvekiliği yapmakla birlikte aynı zamanda Valilik görevini de sürdürmektedir. Belediye Başkanvekili olarak belediyenin de tüm yükünü taşımaktadır. Sayın Valimiz yükünüzün ağır vazifenizin meşakkatli ve ağır olduğunu biliyoruz ve takdir ediyoruz. Ama ben duyarlı bir gazeteci yazar olarak sizden istirham ediyordum, çocukların dilenmeye alet olmasına engel olun.

Anneleri, babaları diledikleri kadar dilensinler buna asla bir itirazımız olmaz. Elbette ihtiyaç sahibi oldukları için dileniyorlar. Bunu biliyor ve saygı duyuyoruz. Ama çocukların alet edilmesine, işkenceye maruz bırakılmasına hiç bir vicdan sahibi insan duyarsız kalmaz, kalamaz.  Sayın Valim sizden istirham ediyorum. Bu bebekleri, bu çocukları, dilencilerin işkence kıskacından kurtarın ki biz de bu köşede size teşekkür edelim ve daha çok saygı duyalım. Bir vilayeti, bir devleti yönetmekten daha zordur bunu biliyoruz. Ama sizin bunun üstesinden geleceğinize eminiz sayın Valimiz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları