07 Ağustos 2023 - Pazartesi

ŞANSLI VE AKILLI

ŞANSLI VE AKILLI

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 4 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Herkes ona yardım ediyor! Bir insan ancak bu kadar şanslı olabilir ve ancak bu kadar akıllı siyaset yapabilir! Bir insan rakipleri de dahil siyaseti ve siyasetçileri   ancak bu kadar etkisi altına alabilir! Sayın Erdoğan yalnız taraftarlarını değil, bir çok muhalif lideri de yanına almış gibi gözüküyor. Söz konusu şanslı ve akıllı insanın sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylemek isterim.

En sonunda söyleyeceğimi en başta söylemek isterim. Şu beceriksiz muhalefeti kafaya taktığım için birileri "Muhalefet Erdoğan'a karşı kazanamıyor diye bu yazar muhalefeti hedef alıyor" demesin diye. Şunu belirtmek isterim ki bu ülkeyi "Yedi kocalı hürmüz" misali dokuz kişi yöneteceğine Erdoğan'ın yönetmesini daha tercih ederim, bunun altını çizeyim.

Konu kim kazanmış, kim kaybetmiş değil, konu neden muhalefet kendisi kazanmak için  değil de sayın Erdoğan'ın kazanması için mücadele ediyor? Bu yazımda bu konunun analizini yapacağız. Kılıçdaroğlu, "Mehmet Şimşek 128 milyar doların hesabını verecek" diyor. Hadi diyelim ki Mehmet Şimşek 128 milyar doların hesabını verdi. Peki ey Kılıçdaroğlu siz 18 defa yenilmiş olmanın hesabını verebilecek misiniz?

Sayın Erdoğan'ın karşısında 18 defa seçimlerde kaybettiğinizi ve hala koltuğa yapışarak yerel seçimleri de sayın Erdoğan'a hediye edecek kadar koltuk sevdasına nasıl yenik düştüğünüzü kime nasıl ne şekilde izah edeceksiniz? Ey Kılıçdaroğlu, neredeyse Türkiye'nin yarısı muhalefete oy verdi, siz  aday olmakta ısrar ettiğiniz için muhalefet kaybetti. Bana göre ve muhalefete oy vermiş birçok insana göre bunun sorumlusu sizsiniz. Şimdi sanki hiç seçim kaybetmemiş gibi koltuğu tutmuş bırakmıyorsunuz!

Siz o koltukta kalırsanız önümüzdeki yerel seçimlerde CHP ayrı, İP ayrı HDP ayrı ve diğer muhalif partilerde kendi adaylarını gösterecek ve muhalefet paramparça olmuş olacak. Yine en çok oyu Ak parti alacak. İzmir ve HDP belediyeleri dışında Türkiye'nin bütün belediyelerini yine Ak parti alacak. Ve bana göre  bunun tek sorumlusu da sizin koltuk sevdanız olacak!  

Eyyy Kemal bey, biraz Allah'tan korkun, milletten utanın onlarca defa seçim kaybettiniz ve siz hala o koltukta kalmak için seçimleri kaybetmeyi bile göze alıyorsunuz? Açık açık "Benim koltuğuma karışmayın sayın Erdoğan kazanıyorsa kazansın ben zaten ona çalışıyorum" deki herkes senin kime hizmet ettiğini bilsin. Bu yazdıklarımın hepsi iddialardan ibadettir.

Şimdi Kılıçdaroğlu'na soruyorum, eğer siz koltuğu bırakmazsanız biliyorsunuz ki Ak parti Türkiye'nin neredeyse bütün belediyelerini sizin sayenizde almış olacak. Ve sizde buna göz yumduğunuz icin Ak partiye ve sayın Erdoğan'a yardım etmiş olacaksınız? Halk "Yeter Kemal bey yaşınız seksene dayandı biraz kendinize, ailenize, torunlarınıza zaman ayırın" diyor. Ve bu halka zaman ayırarak 18 defa yenildiğiniz için bu halk size teşekkür ediyor!

Lütfen gitmeyi bilin, şayet gitmeyi bilmezsiniz bu halk meydanlara dökülmeden sizi  göndermeden sizde gitmeyi bilin. Eğer gitmek istemeseniz halkın ve muhalefetin sizi göndermekten başka çaresi kalmaz. Güle güle sayın Kılıçdaroğlu güle güle!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları